Ülkemizde ve Avrupa da ender tesislere sahip olan, aynı zamanda Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında çeşitli branşlarda alınan başarılar ile adından sıkça söz ettiren güzide şehrimiz Samsun bu yıl Çim Hokeyi branşının alt yapı temellerini atarak, markalaşma yolunda hızla ilerliyor.

Ücretsiz yaz spor okullarına bu yıl çim hokeyi branşının da eklenmesiyle, Canik Dereler Suni Çim Saha'da kurumumuza bağlı başarılı Antrenör Emine Salih nezaretinde sporculara, temel eğitim ve teorik dersler veriliyor. Samsun’da yeni bir spor dalıyla tanışan çocuklar, antrenmanlarda hocalarının talimatlarını eksiksiz yerine getirmek için çalışıyor.

Nisan ayından bu yana antrenmanlarını aralıksız sürdüren sporcular, okulların açılması ile bugün son antrenmanlarını gerçekleştirdi.

Çim Hokeyi branşı hakkında açıklama yapan Antrenör Emine Salih; 'Çim Hokeyi Samsun'da yeni yeni tanınan bir branş. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte koordine halinde Yaz Spor Okulları kapsamında Nisan ayından bu yana alt yapı oluşturmak adına bir çalışma başlattık. Gayet iyi sonuçlar aldık. Bugün burada antrenmanlarını tamamlayan çocuklarımız çim hokeyini tanıyarak tecrübe kazandılar.Temel eğitimlerimizin ardından branşlaşmaya gideceğiz. Okulların açılması ile bugün burada son antrenmanımızı gerçekleştirdik. Yaz Spor Okullarında branşa kazandırdığımız çocuklar Antrenmanlarına Kış Spor Okulları kapsamında kapalı spor salonunda Salon Hokeyi olarak devam edecekler.Biz diğer yandan okulları gezerek Çim Hokeyi branşının tanıtımı yapacağız ve alt yapı takımlarını oluşturacağız. Belirlediğimiz başarılı öğrenciler ile bir kaç seneye Samsun Çim Hokeyi branşında da madalyalar alarak adını iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum' dedi.