Samsun’da organize edilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları’nda bugün (23 Temmuz Cumartesi) plaj voleybolu branşında madalyalar sahiplerini buldu.
 
Atakum sahilinde yer alan plaj voleybolu kortlarında dördüncü gün heyecanı yarı finallerle başladı. Grup maçlarının ardından kadınlarda son dört arasına kalmayı başaran temsilcilerimiz Kezban Ateş/Gülay Bayrak ikilisi, yarı finalde Rusya’dan Iuliia Elizova/Anastasiya Lyazina’ya 2-0 yenildi. Diğer yarı finalde ise gülen taraf olan Litvanyalı Birute Aleknaviciute/Ingrida Milkintaite ikilisi, finalde rakiplerine set şansı tanımayarak dünya şampiyonluğuna ulaştı.
 
Kezban ve Gülay ikilisi ise bronz madalya maçında Çek Cumhuriyeti’nden Oldriska Zidkova/Ivana Votipkova’dan set alamadı ve kürsünün uzağında kaldı.
 
Erkeklerde üst üste iki derbi
Erkekler finalinde Rusya derbisi yaşandı. Rushan Dayanov/Maxim Selyutin çifti ile Evgeny Kirillov/Ruslan Afanasyev’in randevusunda dünya şampiyonluğuna uzanan ekip 2-0’lık skorla Dayanov/Selyutin oldu. Bronz madalya mücadelesinde ise Polonyalı ekipler karşı karşıya geldi ve Jacek Patola/Grzegorz Luszczewski ikilisi kürsüyü tamamladı.
 
Organizasyon masa tenisi ile noktalanacak
İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, yarın (24 Temmuz Pazar) masa tenisinde oynanacak karşılaşmalar ile tamamlanacak. Takım ve çiftler mücadelelerinin ardından turnuvanın son gününde masa tenisinde bireysel kategori şampiyonları belirlenecek ve böylece İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları sona erecek.