Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Şehirler ve Kültürler’ projesi kapsamında gençler, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor. 24 ev sahibi ilde uygulanacak olan “Şehirler ve Kültürler” projesi, 4 gece 5 gün olacak şekilde 14-29 yaş grubu gençlerin katılımıyla gerçekleşecek.  Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, gönüllülük bilinci kazanmaları ve madde bağımlılığı konusunda farkındalık eğitimi almalarına katkı sağlanması amaçlanan projede gençler, gittikleri şehirlerde bulunan tarihi ve kültürel değerleri öğrenme, çevre temizliği, fidan dikimi, dezavantajlı ailelerin ziyaret edilmesi gibi birçok imkânı elde etmiş olacaklar.
 
Projeden kendi imkânlarıyla farklı illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda yaşayan dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, düşük aile gelir grubundaki gençler, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, çocuk evlerinde kalanlar, sanayide çalışan çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, engelli gençler, ailesiyle birlikte göç eden gençler öncelikle faydalanacak. Projeye katılan gençlerin yukarıda sayılan şartlardan en az birini taşıması yeterli olacak.
 
“Şehirler ve Kültürler” projesi;
 
- Başvurular internet üzerinden http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ adresinden proje süresince devam edecektir.
 
- 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren sonuçlar, projenin web sayfasından duyurulacaktır.
 
- 12 Temmuz 2016 tarihinde ilk kafileler hareket edecektir.
 
- Projeye ilişkin bilgilendirmeler Gençlik Merkezleri ve projenin Web sayfasından takip edilebilecektir. Sorular için sehirlerkulturler@gsb.gov.tr adresine e-posta gönderilebilecektir.
 
- Proje web sayfasında yer alan Ankete ve Anı Defterine katılan gençlere diğer uygulamaya konulacak projelerimizde öncelik verilecektir.