11 ülkenin katılımıyla Sırbistan’ın Divcibare şehrinde24Haziran’da başlayanAkdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası’nda Türkiye, şampiyonada 4’ü bayan 8 sporcuyla mücadele etti. 

Orta mesafe yarışlarıyla   sona eren şampiyonada, Milliler orta mesafe yarışlarında 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanırken; Genç Kadınlar Kategorisinde Ayşe Bozkurt ve Genç Erkekler Kategorisinde Orhan Kutlu altın madalya, Büyük Kadınlar Kategorisinde Emine Sezgünsay ve Büyük Erkekler Kategorisinde Ahmet Kaçmaz gümüş madalya, Büyük Bayanlar Kategorisinde Dudu Erol ve Büyük Erkekler Kategorisinde Yaşar Demir İsmetöz bronz madalya sahibi oldu.

Türkiye Oryantiring Milli Takımı, Akdeniz   Ülkeleri Şampiyonası’nın son gününde koşulan orta mesafe  yarışında ise 2 Altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Böylelikle Türkiye, şampiyonanın ilk gününden itibaren toplamda 6 altın, 5 gümüş ve 5 bronz alarak genel klasmanda ev sahibi Sırbıstanı ve son 5 yılın şampiyonu İspanya’yı geçerek1’incilik kupasını alarak oryantiring’te tarihi bir başarıya imza attı.

Akdeniz Ülkeleri Şampiyonası’nın ilk gününde Genç Kadınlar Kategorisi’nde Ayşe Bozkurt  ve Büyük Erkekler Kategorisi’nde Yaşar İsmet Demiröz altın madalya kazanırken, Büyük Erkekler Kategorisi’nde Ahmet Kaçmaz gümüş madalya, Genç Erkekler Kategorisi’nde Orhan Kutlu ve Büyük Kadınlar Kategorisi’nde Dudu Erol bronz madalya kazandı. Yarışmanın ikinci gününde; Genç Erkekler Kategorisi’nde Orhan Kutlu ve Genç Kadınlar Kategorisi’nde Ayşe Bozkurtaltın madalya, Büyük Erkekler Kategorisi’nde Yaşar İsmet Demiröz  ve Büyük Kadınlar Kategorisi’nde Emine Sezgünsay gümüş madalya, Büyük Kadınlar Kategorisi’nde Dudu Erol Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı. Takım puanın oluşmasında sporcularımız Beyza Yıldırım ve Süleyman Eren’in önemli katkıları oldu.