Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen Durgunsu Kano Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden milli kanocu Lasma Liepa, yarışların ilk gününde eleme ve yarı final yarışlarını başarı ile tamamlayarak A finalde yarışmaya hak kazandı.
 
Yarışların son gününde A Finalde start alan milli sporcumuz, olimpiyatlarda yarışan önemli ülkelerin sporcuları ile mücadele etti.  Lasma, K1 200 metre yarışlarında son anda İngiliz rakibi Jess Walker'i da geçerek altın madalyaya uzanan isim oldu.
 
Bu madalya Büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonasında, Türk kano tarihinde alınan ilk altın madalya olarak kayıtlara geçmiş oldu.
 
Bakan Çağatay Kılıç, Milli Sporcu Lasma Liepa’yı Tebrik Etti
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya’da düzenlenen Durgunsu Kano Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda K1 200 metre yarışlarında Avrupa Şampiyonu olan Milli kanocu Lasma Liepa için tebrik mesajı yayımladı.
 
Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;
 
“Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen Durgunsu Kano Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda K1 200 metrede yarışan ve güçlü rakiplerini geride bırakarak Avrupa Şampiyonu olan milli kanocumuz Lasma Liepa’yı tüm kalbimle kutluyorum. Milli sporcumuz Lasma, şampiyonada elde ettiği bu dereceyle kano branşında ülkemiz ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Kano branşında gelen bu önemli başarı, Türk sporunun gelişmesi adına bizler için büyük önem taşıyor. Sporcumuz Lasma Liepa’nın kariyerinin ilerleyen dönemlerinde bu güzel başarıları sık sık tekrarlamasını ümit ediyor, katılacağı Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarında da başarılar diliyorum.”