İngiltere'nin Nottingham kentinde devam eden Avrupa Okçuluk Şampiyonası kapsamında, 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa kıtası kota müsabakaları yapıldı. Olimpik yay kadınlarda Yasemin Ecem Anagöz, ilk turu maç yapmadan geçerken, 2. turda Estonyalı Reena Parnat'ı 6-0, 3. turda Danimarkalı Anne Marie Laursen'i 7-1, çeyrek finalde ise İsveçli Christine Bjerendal'i 6-2 mağlup etti. Yasemin yarı finalde Azerbaycanlı Olga Senyuk'u 6-0 yenerek finale yükseldi. Finalde Slovak Alexandra Longova'yı 6-5'lik skorla geçen Yasemin, birinci olarak 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. 

Olimpik yay erkeklerde ise ilk 2 turu maç yapmadan geçen Mete Gazoz, 3. turda Estonyalı Martin Rist'i 6-0 ve 4. turda Büyük Britanya'dan Larry Godfrey'i 6-5 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Mete, çeyrek finalde Slovenya'dan Gasper Strajhar'ı 6-2, yarı finalde ise yine Büyük Britanya'dan Patrick Huston Patrick'i 6-2 yenerek finale çıktı. Mete, finalde Finlandiya'dan Samuli Piippo'yu 6-5 mağlup ederek ilk sırada yer aldı ve kotanın sahibi oldu.

Bakan Çağatay Kılıç, Milli Okçuları Tebrik Etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İngiltere’de düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası'ndaki kota müsabakalarında birinci olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde eden Milli Okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İngiltere'nin Nottingham kentinde gerçekleştirilen Avrupa Okçuluk Şampiyonası kapsamındaki 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıtası kota müsabakalarında birinci olarak Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan olimpik yay erkeklerde Mete Gazoz ile kadınlarda Yasemin Ecem Anagöz’ü kutluyorum. Sporcularımızı, teknik ekibi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sporcularımızın aynı başarıyı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da göstereceğine inanıyorum."