Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü’ nün organize ettiği Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı' nde  439 öğrenciye bisiklet dağıtılırken 5 bin kişiye de bulgur pilavı ikram edildi.

    Samsun Valiliği, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Samsun Halk Sağlığı işbirliği ile Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı düzenlendi. Etkinlik; Verem Savaş Dispanseri' den  Cumhuriyet Meydanın’ daki panayırı alanına yapılan yürüyüşle başladı.

    Panayır alanında; Vali Yardımcısı Ali Galip SARAL, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa KASAPOĞLU,  Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir GÜVEN, İl Sağlık Müdürü Yusuf KÖSAL konuşma yaptılar.

    Vali Yardımcısı Ali Galip SARAL;"Hedefimiz Samsun' da herkesin spor yapabileceği ortamları ortaya çıkarmak. Sloganımız Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam. Bu çerçevede; bize büyük katkı veren Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi çalışanlarına da ayrıca şükranlarımı sunuyorum." Samsun yaklaşık 25 km bisiklet yolu oluştu. Önümüzdeki yıl bu yolun 40 km ye ulaşacağı planlandı. Öğrencilerimize bisiklet vererek, onların sağlıklı yaşam için örnek insan olmaları düşüncesindeyiz. Hepinize sağlıklı yaşam, mutluluk ve iyi günler diliyorum." diye konuştu.

    Samsun Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, buradaki konuşmasında, obezitenin, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sorunları arasında yer aldığını söyledi.

    Çocuklar ile gençleri etkileyen bu hastalıkla etkin mücadeleyi ve buna ilişkin toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

    "Sağlık Bakanlığınca 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı', çocuk ve gençlerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek, böylece obezitenin görülme sıklığını azaltmak amacıyla 2010'dan itibaren uygulanmaktadır. Çünkü maddi ve manevi kayıpları önlemenin en önemli yolu, bireylerin obez olmasını önlemektir. Bu amaçla obeziteyle mücadelenin, anne karnından hayatın sonuna kadar sürdürülmesi gerekir."

    Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt; ”Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Tarım İl Müdürlüğü ve birçok kurum ile bir araya gelerek, Samsun’ u hareket içerisinde tutmak için birlikte, kurumsal bir anlaşmayla, sizlere hareketi önemsetmek ve benimsetmek amacıyla mücadelemize devam ederek, Sağlıklı bir Samsun oluşumuna katkıda bulunmak istiyoruz. Bu bağlamda sayın bakanımız Akif Çağatay KILIÇ’ a bizlere verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıca burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından 439 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Ayrıca sağlıklı besinler tüketilmesi amacıyla katılımcılara, 1 ton fındık, 1 ton elma ve 5 bin kişiye bulgur pilavı ikram edildi.

    Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü taekwondo sporcuları gösterilerini sundular.

    Panayırda, çeşitli hastaneler tarafından stantlar açılarak, ücretsiz diş bakımı ve kan ölçümü gerçekleştirildi.