8-9-11 Ekim tarihlerinde Samsun'un ev sahipliği yapacağı Kadınlar Basketbol Süper Ligi Türkiye Kupası Eleme Gurubu' nun basın toplantısı bugün Samsun Gazi Müzesi’ nde düzenlendi. 

Toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu Türkiye Basketbol Federasyonu İkinci Başkan Vekili Akın Süel, Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün ve M. Aydın Şerbetçioğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ile birlikte kupayı kazanmak için mücadele edecek on iki Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımının baş antrenörleri ve birer oyuncusu katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu İkinci Başkan Vekili Akın Süel; “Öncelikle hoş geldiniz. Tüm basketbol camiası burada. Güzel maçlar oynanacağını umuyorum. Tüm takımlara başlarılar diliyorum.” dedi. Sözlerine turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar dileyerek başlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün; “Bu güzel ilimizde kadın basketbol şöleni şeklinde geçecek güzel bir organizasyon düzenliyoruz. Tüm takımlar buradan olacak. Kadın basketbolu adına güzel 4 gün geçeceğini düşünüyorum. Katılan tüm takımlara sakatlıksız, başarılı bir turnuva diliyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu ise; “Basketbol şöleni halinde geçecek 4 gün olacak. Dolu dolu basketbol izleyeceğiz. Sakatlıksız bir turnuva diliyorum.” dedi. Samsun Basketbol İl Temsilcisi Ali Kemal Çımagil Kadınlar Basketbol Süper Ligi Türkiye Kupası’nı Samsun’da düzenlemekten onur duyduklarını ifade etti ve tüm takımlara başarılar diledi. Atatürk’ün şehri Samsun’da olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, “Toplantıyı Kurtuluş Savaşı’ nın başladığı tütün iskelesinde yapmak istiyorduk ama yağış nedeniyle burada düzenliyoruz. İlk defa bu takımların hepsi aynı yerde olacak. Türkiye Kupası Eleme Grupları ve Cumhurbaşkanlığı Kupası aynı şehirde oynanacak. 10 Ekim Cumartesi günü 11:30 ile 12:30 arasında basın mensuplarının da katılabileceği  bir medya günü düzenleyeceğiz. Oynanacak karşılaşmaların dördü TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Beşiktaş ayrıca kendi maçlarını da yayınlayacak. Ve elbette Türkiye Basketbol Federasyonu TV’den de karşılaşmaları izleyebileceksiniz. Tüm Samsunluları maçlara davet ediyorum. Bu 5 günlük basketbol şölenini en iyi şekilde duyuralım.” açıklamasında bulundu.Konuşmaların ardından takımların antrenörler ve oyuncuları birbirlerine başarı dileklerinde bulundular.