Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Erkekler ve Bayanlar Türkiye Voleybol Şampiyonası ile Türkiye Futbol Şampiyonası’nın açılış töreni 01.10.2015 tarihinde 19 Mayıs ilçesi Dereköy Gençlik kampında gerçekleştirildi. 

Açılış törenine; Samsun Valisi sn İbrahim ŞAHİN, 19 Mayıs Kaymakamı sn Abdullah ŞEN, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman TOPALOĞLU,  Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili sn Güven ÖZYURT,  Özel Sporcular Federasyonu yönetimi, Ghsim Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri,  kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol AYDIN açılış töreninde yaptığı konuşmada, ’’ Türkiye Özel Sporcular Federasyonu 81 ilde, 350 spor kulübü ile her geçen gün büyüyen bir federasyonumuzdur. 2015 yılı faaliyet programımızda yer alan futbol ve voleybol Türkiye Şampiyonası için Samsun ilimizde bir aradayız. Bize verdiğiniz destekler için başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sn Akif Çağatay Kılıç'a Sayın Valimize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze ve bütün Samsun halkımıza çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN açılış töreninde yaptığı konuşmasında;’’ Değerli konuklarımız sizleri Samsun’da görmenin güzelliğini yaşıyorum. Ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlarımızın toplumla iç içe olması için çok önemli çalışmalar yapıldı. Şu anda bunun güzel sonuçlarını alıyoruz. Ben bu spor etkinliğinin Samsun’da düzenlenmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi insanlarla birlikte olmak sizlere hizmet etmek, sizlerin sorunlarını gidermek bizim en büyük görevimiz ve biz bu görevi yapmaktan son derece büyük mutluluk duyuyoruz.  Samsun ilimiz İlkadım şehri, Atatürk’ün şehri. Atatürk Cumhuriyetin kuruluşuna giden ilkadımı Samsun’a çıkarak atmıştır.  Samsun sağlık, eğitim ve aynı zamanda bir spor şehri. Samsun’da çok kaliteli spor tesisleri var.  Siz değerli sporcu kardeşlerimiz yarından itibaren ilimizde düzenlenen şampiyonada spor etkinlikleri yapacaksınız. Ben sizlere müsabakalarınızda başarılar diliyorum.

Sizler farklı illerden misafir olarak Samsun’da bulunuyorsunuz. Samsun her yönü ile çok güzel, çağdaş ve medeni bir şehirdir. Sizlere tavsiyem spor müsabakaları dışındaki kalan zamanınızda Samsun’u mutlaka gezin ve kendi şehirlerinize döndüğünüzde Samsun’un güzelliklerini başkalarına mutlaka anlatın. Samsun ilimiz iki dönemdir Gençlik ve Spor Bakanımızı çıkaran bir şehirdir. Sayın Suat KILIÇ ve Sayın Akif Çağatay KILIÇ ülkemiz sporuna ve sporcusuna çok ciddi değer verdi. Bu anlamda bizlerde ilimizde spor yatırımları alanında çok ciddi mesafeler aldık.

2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına Samsun ilimiz ev sahipliği yapacak. Bu organizasyonda 6 bin sporcu 10 bin spor adamı ve yüz bine yakın konuğu Samsun’da misafir edeceğiz.  Bunun için spor kenti Samsun’da gerekli olan spor tesislerinin yapılması için yoğun bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda bizlere katkısı olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza ve emeği geçen bütün herkese ben Samsunlular adına çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

Samsun Valisi Sayın İbrahim ŞAHİN konuşmalarının ardından Özel Sporcular Türkiye Futbol Şampiyonası’na katılan spor kulüplerinin temsilcilerine katılım belgelerini verdi.