27 Temmuz 2015 Pazartesi günü itibariyle, Samsun TOHM’ a yeni sporcu seçimleri için, dört günlük değerlendirme kampı başladı.

2 yıl önce Türkiye’ nin 17 ilinde, çeşitli branşlarda Spor Bakanlığı’ nın projesi olarak hayata geçirilen Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM), Samsun’ da, judo branşında 5 Eylül 2013 tarihinden itibaren faaliyetlerine başlamıştı. Samsun TOHM, bugün geldiği nokta itibari ile altyapısını tamamlamış, eğitim kadrosu ve destek elemanları ile faaliyetini sürdüren Türkiye’ nin en önemli olimpik merkezi olmuştur.

TOHM Teknik Direktörü Sebahattin Zayimoğlu; ”Baş Antrenörümüz Erdal Doğan, antrenörlerimiz Erkut Şahin ve Furkan Othan ile birlikte Spor Bakanlığımızın, Türk Sporu adına başlattığı en önemli projelerden biri olan TOHM Sistemini oturtarak yolumuza devam ediyoruz. 4 günlük deneme kampı sonunda, sporcularda performans ve psikolojik uyum gözlemleri, çeşitli mülakatlar yaparak, 2020 ve 2024 Olimpiyat Oyunları için ülkemizi temsil edecek sporcuların belirlenmesi adına titizlikle çalışıyoruz. Japonya, Fransa, Almanya, Rusya gibi daha birçok, sporda ileri düzeyde bulunan ülkelerin 40-50 yıl önce uygulamaya başladığı bu sistemin ülkemizde de hayata geçirilmesi memnuniyet vericidir. Başta Spor Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz ve tüm emeği geçenlere teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dileriz.” diye konuştu.