Gençlik ve Spor Bakanlığı' nın düzenlediği, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü' nün 7.' ncisi Tütün İskelesi' nden başladı.

Samsun' dan başlayarak, Havza' da son bulacak olan yürüyüşte, Samsun ve diğer illerden, 80 katılımcı yer aldı. İlkadım Tütün İskelesi' nde, saat 09:00' da hazır bulunan kafilenin Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 7.Anma Yürüyüşü töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşı' nın ardından; 19 Mayıs sabahı Tütün İskelesi' nde Atatürk' ün karaya çıkışının temsil edildiği programda, subayların Türk Gençlerine teslim ettiği Türk Bayrağı' nın, 25 Mayıs günü Havza İlçesi' nde düzenlenecek programda göndere çekilmek üzere dağcılara teslimine geçildi.

Bayrak teslimi öncesinde bir konuşma yapan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt;"Bu mücadelenin başladığı günde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenen, Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Etkinikleri içerisinde yer alan bu önemli günde bizimle beraber olduğunuz için sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bir kez daha milli mücadelemizin, milli birliğimizin, beraberliğimizin önemli unsurlarını yansıtacak bu yürüyüş ve sizlerin katılımı bütün milletimize bir örnek teşkil edecek. Aynı zamanda güçlü bir Türkiye için birlikte yürüyeceğimiz bu yürüyüş gençlerimizin tarihsel ve kültürel anlamda bütün duygu ve düşüncelerini yansıtacak." diye konuştu. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt un konuşmasının ardından bayrak teslim törenine geçildi. Teslim töreninin bitmesiyle birlikte 25 Mayıs 2015 Pazartesi Havza' da tamamlanacak olan yürüyüş başladı.