27 Nisan 2015 Pazartesi günü, saat 13:30' da Canik Kültür Merkezi' nde "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" adı altında sunum etkinliği düzenlendi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi – Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı’ nın desteğiyle yürüttüğü “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi”’yle genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları için önemli bir adım attı. 

17 Şubat 2006 gününden bu yana 5000 ilköğretim okulunda, yaklaşık 1 milyon 4. ve 5. sınıf öğrencisi bu sunumla tanıdığı bu projede, maskotu Oli ile spor kültürü, olimpiyat oyunları, olimpizm, fair play, çevre, sağlıklı beslenme konuları işleniyor.
 
Gökçe Karataş Vakfı tarafından 2007 yılında “Yılın Eğitimde Hizmet Ödülü”’ne layık görülen ve ödülünü 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ in verdiği proje son olarak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından, dünya çapında Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim alanında yapılan en iyi projeler arasına dahil edildi. 

Samsun Canik Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu' nda gerçekleşen ve Sibel Yazgan' ın sunumunu yaptığı etkinliklerle 2.500 öğrenciye ulaşmak amaçlanıyor. 

Spor Kültürü Olimpik Eğitim Projesi' nin protokol sunumuna T.M.O.K. Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz, Türkiye Olimpiyat Komitesi Üyesi Seyit Bilal Porsun, Canik Belediye Baskan Yardımcıları Ali Can Usta, İrfan Göz, Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Canik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz katıldılar. Sunuma başlanmadan önce katılımcılara Teşekkür Belgesi ve plaket verildi.