Gençlik ve Spor Bakanlığı , Türkiye Wushu Federasyonunun Faaliyetleri Programında yer alan Gençler ve Büyükler kategorisi Türkiye şampiyonası 04-08 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya Lara’da yapıldı. Yapılan müsabakalara 81 ilden 1500 sporcu katılım gösterdi. Zorlu ve çekişmeli geçen müsabakalarda Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü sporcusu Bayram Harun  BAŞARAN Türkiye 3.sü Olarak ilimize ve ilçemize önemli başarı kazandırdı.

Bu başarısının ardından Yunanistan Atina’da 24-26.04.2015 tarihlerinde yapılacak olan Balkan Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Sporcumuzu milli takıma gönderen Wushu antrenörü Muhittin Gevrek, Wushu sporunu Alaçamda 2014 yılı Mayıs ayında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde başlattık. Erkek ve Bayan kategorilerinde toplamda 80 sporcuyla düzenli antrenmanlara devam ediyoruz. Kısa zamanda önemli başarılar elde ettik. İlk olarak İl şampiyonasında 4 birincilik,2 ikincilik,1 üçüncülük alarak Antalya’da Yapılan Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandık. Bundan sonraki hedefimiz ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek, Avrupa’  ve Dünyada başarılar kazanmaktır dedi.

Antrenörümüz ayrıca sporcularımıza destek olan Samsun Gençlik Spor İl Müdürü; Güven Özyurt’a Kaymakamımız; Oğuz Alp Çağlar’a Belediye Başkanımız; Hadi Uyar’a Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener’e Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Dodur’a vermiş oldukları desteklerden dolayı minnettar olduklarını kendilerine çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Başarılı Sporcuyu, Antrenörünü ve Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener’i makamında kabul eden İl Müdürü Güven Özyurt: ”başarılarınızdan dolayı sizi ve sporcunuzu kutlarım dedi. Hiç bir başarı tesadüfi gelmez mutlaka düzenli çalışmalı hedefler büyükse gayrette o derece fazla olmalıdır dedi. Bugüne kadar başarılı sporcularımızı elimizden geldiğince destekledik bundan sonrada desteğimiz sürecektir, yeter ki hocanızın dediklerini dinleyin ve düzenli antrenman yapın toplumda başarınız ve Ahlakınızla ön plana çıkın dedi.

Başarılı sporcu ve antrenörünü ödüllendirerek bir dizi hediye takdim etti.