Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Samsun Grand Prix, dün beş sıklette yapılan maçlarla sona erdi.

Türkiye, organizasyonu Hasan Vanlıoğlu’nun gümüş ve Dilara Lokmanhekim’in bronz madalyası ile kapattı. 68 ülkeden 495 sporcunun üç gün boyunca ter döktüğü organizasyonun son gününde erkeklerde 90, 100 ve +100 kilo ile bayanlarda 78 ve +78 kilo maçları yapıldı. Türkiye, organizasyonun son gününde Belkıs Zehra Kaya ile madalyaya yaklaştı. 2013’te Samsun’da altın madalya kazanan Belkıs Zehra Kaya, bu yıl Samsun’da repesaj maçında Kazak rakibini yenseydi, bronz madalya için mindere çıkacaktı. 

Kapanış gününün ardından madalya sıralamasında ilk sırayı Hollanda aldı. Hollanda, Grand Prix’yi iki altın bir gümüş iki bronz madalya ile kapattı. Azerbaycan iki altın bir gümüş ile ikinci olurken, Özbekistan iki altın bir bronz il üçüncü sırayı aldı. Bir gümüş, bir bronz madalya kazanan Türkiye ise 68 ülke içinde 14. sırayı aldı. 

Turnuvanın son günündeki müsabakalarda dereceye giren sporcuların madalyalarını, Türkiye Judo Federasyonu Genel Sekreteri Rahman Emeksiz, Türkiye Judo Federasyonu Başkan Danışmanı Metin Özkan, Grand-Prix Genel Koordinatörü Mehmet Yılmaz ve Türkiye Judo Federasyonu Eski Başkanı Natık Canca verdi.






- Erkekler: 

90 kilo: 1. Noel Van T End (Hollanda), 2. Aleksandar Kukolj (Sırbistan), 3. Islam Bozbayev (Kazakistan), 3. Sherali Juraev (Özbekistan)

100 kilo: 1. Elmar Gasimov (Azerbaycan), 2. KarlRichard Frey (Almanya), 3. Arsen Omarov (Rusya), 3. Dimitri Peters (Almanya)

+100 kilo: 1. Faicel Jaballah (Tunus), 2. Rafael Silva (Brezilya), 3. Barna Bor (Macaristan), 3. Iurii Krakovetskii (Kırgızistan)

Kadınlar:

78 kilo: 1. Madeleine Malonga (Fransa), 2. Natalie Powell (Britanya), 3. Luise Malzahn (Almanya), 3. Victoriia Turks (Ukrayna)

+78 Kilo: 1. Sisi Ma (Çin), 2. Nihel Cheikh Rouhou (Tunus), 3. Jiyoun Kim (Güney Kore), 3. Jasmin Kuelbs (Almanya)