Meksika'nın Culican şehrinde 30 Kasım 07 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen Ampute Futbol Şampiyonası'nda Dünya üçüncüsü olan Amputa Futbol Milli Takımımızdan, Milli Takım Yardımcı Antrenörü ve Kulüp Başkanı İlhan Elmalı ve Ampute Futbol Milli Takım kalecimiz Furkan Arslan Şehr-i  Samsun'a döndü.

Millilerimizi Çarşamba Havaalanı'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güven Özyurt, sporcularımızın aileleri ve yakınları tarafından gururla karşıladı. İl Müdürümüz sporcularımıza çiçek takdim ederek, tebrik etti.

Milli Takım Yardımcı Antrenörü ve Kulüp Başkanı İlhan Elmalı, " Hedeflerimiz doğrultusunda yarı finale kadar geldik, yarı finalde ruslara, uzatmalarda altın golle mağlup olduk. Biz iyi çalıştık, düzenli çalıştık, aday kadromuzu gençleştirdik, yaklaşık olarak kadromuza 3-4 tane genç oyuncumuz katıldı ve ilk yedi de görev aldılar. Furkan kardeşimizde yine bunlardan bir tanesi. Ülkemize armağan olsun diyoruz, gönlümüz şampiyonluktu. Amaç kürsüde hedefleri  tutturabilmek, Türkiye daima kürsülerin zorlayan ekibi olarak aday gösterildi. Şehr-i Samsun'u temsil etmiş olmamız bizlere ayrı bir gurur verdi. Başta Gençlik ve Spor Bakanımıza, Spor Genel Müdürümüze ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze emeklerinden ve desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum."dedi.

Ampute Futbol Milli Takım kalecimiz Furkan Arslan, " Ben 3. kez Şampiyonaya katıldım. Bu şampiyona için çok yoğun bir kamp dönemi geçirdik, Dünya 3. sü olarak bayrağımızı en iyi şekilde temsil ettik.  Bu başarımız Türk Halkına armağan olsun." şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt,"Meksika'nın Culican şehrinde Ampute Futbol Dünya Şampiyonası katılan sporcu kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum. 23 Ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen dünya şampiyonasında, Ampute Futbol Milli takımımız ülkemizi çok iyi bir şekilde temsil etmiştir. Başarıyı aldıktan sonra milli takımımız dünya üçüncüsü oldu.Tekrar dünya üçüncülüğünü koruma başarısını gösterdi.Bu Türkiye için çok büyük bir başarıdır.Dünya da Ampute futbolu her geçen gün gelişiyor.Bizde buna paralel olarak kendimizi geliştirmek için her  türlü imkanı seferber ediyoruz. Biliyorsunuz ki ülkemizde ampute futbolda bir süper ligimiz, birde birinci ligimiz var.Bu anlamda gelecekiçin Sporcularımız ümit verdiler.Ülkemizin bayrağını  dalgalandırdılar.Bu sezona iki kupa sığdırmış olmamız bizim için çok büyük bir mutluluk oldu.Emeği geçen herkese Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a ve sporcu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum".diye konuştu.

Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Şampiyonası E Grubu'ndaki ilk maçında Japonya'ya 3-0 yenilmiş, ardından ABD'yi 2-0 yenerek, final grubuna kalmıştı. Final grubunda da İngiltere'yi 1-0, Haiti'yi 2-0 yenen milliler, yarı finalde Rusya'nın rakibi olmuştu. Bu maçta Rusya'ya 1-0 yenilen ay yıldızlılar, üçüncülük maçında Polonya'yı 1-0 yenerek turnuvayı 3. olarak tamamladı.