Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve şair Serdar Tuncer, Samsunlu gençlerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında beşinci etkinlik, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve şair Serdar Tuncer'in katılımıyla Samsun'da gerçekleştirildi.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit yerleşkesindeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen, moderatörlüğünü Erdoğan Arıkan'ın yaptığı programda, Sofuoğlu ve Tuncer gençlerle tecrübelerini paylaştı.

Şair Tuncer, şiir yazmanın kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu, yazmayı ve okumayı çok sevdiğini söyledi.Sevilerek yapılan her işin mutlaka başarıyla sonuçlanacağını belirten Tuncer,  yaşamından ve şiirlerinden örnekler sunduğu söyleşide,  "İnandığınız her şeyde mutlaka başarılı olursunuz. Azim ve kararlılık başarıyı beraberinde getirecektir" dedi.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu  ise çok zor bir hayatı olduğunu, hayatının büyük bir kısmının yolculuklarla geçtiğini belirtti. Uyku saatlerinin düzenli olmadığını ve sürekli yarışlar için hazırlık yaptığını anlatan Sofuoğlu, "Sürekli yarışlarım oluyor. Her yarış öncesinde stres yaşıyorum. Dünya şampiyonu olmasaydım daha rahat olacaktım. Şimdi ekstra koşturmam gerekiyor" diye konuştu.

Program öncesinde Sofuoğlu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin önünde ATV motosikletiyle kısa bir gösteri sundu. Üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği gösteride Sofuoğlu, bazı öğrencileri de motosikletine alarak çeşitli akrobasi hareketleri gerçekleştirdi.Programa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Gençlik Merkezleri Şube Müdürleri, genç sporcular ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.