Samsun’da gerçekleştirilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası başladı. İlk gün müsabakalarında ümitler kategorisinde dereceye giren sporcular belli olacak.

Türkiye Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle organize edilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası başladı. 22 Kasım Cumartesi günü sona erecek şampiyonanın ilk gününde ümit sporcular mücadele ediyor.
 
İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı şampiyonada 52 ilden 1200 sporcu, 33 dalda dereceye girebilmek için mücadele verecek. Ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde yapılan şampiyonanın ardından 23 Kasım Pazar günü Şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası milli takım seçme müsabakaları gerçekleşecek.
 
Katılımın geçen yıla göre daha fazla olduğunu söyleyen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, geleceğin şampiyonlarının, yıldızlarının şampiyonada mücadele eden sporculardan çıkacağını belirtti. Başarılı olmanın yolunun iyi bir altyapıya sahip olmaktan geçtiğini vurgulayan Başkan Delihasan, “Bu tür şampiyonalarda mücadele eden sporcularımız önümüzdeki yıllarda büyükler kategorisinde ülkemizi temsil edecek. Eğer buradan sporcu yetişmezse yukarıda rekabet olmaz. Rekabet olmayınca da sonuç alamayız. Sonuç alabilmek için sporcuların burada mücadele etmesi önemli. Bu yüzden çok güzel, zevkli müsabakalar olacağını düşünüyorum” dedi.
 
“SAMSUNLU VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTİYORUZ”
 
21-22 Kasım günlerinde yapılacak Kan Bağışı Kampanyası ile ilgili de bilgiler veren Başkan Delihasan, “Farkındalık yaratarak gençlerin sosyal sorumluluk projelerine katılıp destek olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemizde de yıllık kan bağış oranı, nüfus oranımızın çok altında. Bu bilinçte hareket ederek Samsun’da gerçekleştireceğimiz bu kampanya ile gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek istiyoruz. Samsunlu vatandaşlarımızı da hem bu kampanyaya destek vermeye, hem de müsabakaları seyretmeye davet ediyorum” diye konuştu. 



 
MÜSABAKA PROGRAMI
 
20 Kasım Perşembe
10.30 – 20.30           Ümit bayan&erkek kata ve kumite eleme ve finalleri
20.30 – 21.30           Finaller
 
21 Kasım Cuma
09.00 – 20.00           Genç bayan&erkek kata ve kumite eleme ve finalleri
20.30 – 21.30           Finaller
17.00 – 17.30           Açılış Seremonisi
 
22 Kasım Cumartesi
09.00 – 16.30           21 Yaş Altı bayan&erkek kata ve kumite eleme ve finalleri
16.30 – 17.30           Finaller
 
23 Kasım Pazar (Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri)
09.30 – 17.00           Kata ve Kumite Seçme Müsabakaları