Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, Afyonkarahisar'da düzenlenecek olan TEKNOFEST İnsansız Hava Araçları Yarışması"na takımlarımızı uğurladı.

Samsun'da lise ve üniversite öğrencileri, Atakum Gençlik Merkezi ve İlkadım Gençlik Merkezi teknoloji atölyelerinde tasarladıkları İHA'lar ile "TEKNOFEST Liseler Arası İHA Yarışmasında birinciliği hedefliyor.

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde, TÜBİTAK tarafından Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında 9-14 Ağustos'ta Afyonkarahisar' da  düzenlenecek olan "TEKNOFEST İnsansız Hava Araçları Yarışması’na Samsun'dan katılım sağlayan İlkadım Göklere İHA takımı(lise) ile İlkadım İHA takımı(lise) ve Atakum İHA takımı(üniversite) öğrencileri ürettikleri İHA'lar ile bu yılda birinciliği almak istiyor.

"Döner kanat" ve "sabit kanat" kategorilerinde düzenlenecek yarışmada Samsunlu öğrenciler, iki kategoride de birinciliği hedefliyor.

Yoğun ve zorlu çalışmalarının ardından ortaya çıkardıkları tasarımlar ile Şampiyonluğu hedefleyen öğrenciler yarışma öncesi, İl Müdürümüz Dereci ile bir araya geldi. 

Yaptıkları teknolojik tasarımları yerinde inceleyen İl Müdürümüz Dereci, öğrencileri tebrik etti.

Tasarımlar hakkında bilgi alan Dereci, öğrencilere emeklerinin ve gayretlerinin karşılığını alacaklarına inandığını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Teknofest 2022'de Samsun adından söz ettirecek. Sizlere inanıyorum ve başarılar diliyorum' dedi.