Doğada yaşam sürdürme ve doğayı keşfetme becerilerini geliştirmek için yine yol arkadaşlığı düşüncesini benimseyerek birlikte kamplar yapan eşpedal derneği, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği kampı bu yıl Karadeniz'e taşıdı.  

“Yeşilden Maviye Karadeniz Kampı” adı verilen bu kampta Eşpedal Derneği tarafından görme engelli bireylerin katılımıyla, iki kişinin pedal çevirerek kullanabildiği çift kişilik bisikletlerle  Samsun'da sosyokültürel mekanlara bisiklet turu yapmak için yola çıktılar.

Tur öncesi ekiple bir araya gelen Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci ekibe başarılar diledi. 

Eşpedal derneği; engelli ve engelsiz bireyleri iki kişinin kullandığı eşpedal bisikletler aracılığıyla bisiklet üzerinde buluşturuyor ve eşpedal bisikletlerle bisiklet yolculuğu yapmaya “Yol arkadaşlığı” olarak adlandırıyor. Bunun yanında görme engellilerin ve görenlerin birlikte şehrin dokusunu keşfetmesini sağlamak için şehirlerin sosyokültürel mekanlarına bisiklet sürüşleri gerçekleştiriyorlar. 

Eşpedal Derneği  amacı gezdiğimiz il veya ilçelerdeki sosyokültürel dokuyu keşfetmek ve sosyokültürel dokuya dokunmakla birlikte görme engellilerin bisiklete erişimi konusunda bilgi vermek, yaygınlaştırmak, isteyenlere eşpedal bisikleti deneyimletmek ve bu sayede farkındalık yaratmaktır. 

Eşpedal derneği ekibi kendilerine desteklerinden dolayı, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Samsun Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Samsun Büyükşehir Belediyesine, EKOBİD'e, Ünye Belediyesine, Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.