Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen kahvaltıya katıldı. 

Cemiyet başkanı Yusuf Ziya Çakır, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle tanışan Dereci, açıklamalarda bulundu. 

Üniversiteyi Samsun’da okuduğunu söyleyen Dereci, o dönemden bu döneme Samsun’un kabuğunu kırdığını ve Türkiye’nin en güzel şehri konumuna geldiğini ifade etti. 

Özellikle Samsunspor’un bu şehir için çok önemli olduğunu belirten Dereci, “Samsunspor, geçmişi olan mazisi başarılarla dolu bir kulüp. Bir iki günlük kulüp değil. Bu nedenle Samsunspor’un, Samsun için önemi çok büyük. Atandığım günden itibaren artık bende bir Samsunspor taraftarıyım. Önceliğimiz her zaman Samsunspor olacak. İnşallah bu sezon sonunda Süper Lig’e çıkar ve bizde bizim dönemimize denk geldiği için gurur duyarız” diye konuştu.

‘Spor Kenti Samsun’ ismine yakışan bir şehir olması için birçok spor organizasyonu yapılması gerektiğini söyleyen Dereci, “Önceki görev yerim olan Afyonkarahisar’da, önemli etkinlikler düzenledik. Samsun, hem konum hem de tesis olarak Türkiye’nin birçok ilinden önde. Bu avantajları kullanarak, şehrimizde uluslararası ve ulusal spor etkinlikleri düzenlemeyi hedefliyoruz. Bunun için tüm gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Samsun’da düzenlenecek olan Teknofest’e de değinen il müdürü Feyzullah Dereci, “Teknofest Samsun için çok önemli bir organizasyon. Bu organizasyonun altından el birliği ile başarı ile kalkacağımıza inanıyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesindeki tecrübeli çalışma arkadaşlarımız, basının desteği ile güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.