103 yıl önce Milli Mücadele’nin ilk adımı atılarak kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun’ da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlanıyor.

Serbest Dalış Dünya Rekortmeni ve milli sporcu olan Birgül Erken de bu etkinlikler kapsamında anlamlı bir dalış gerçekleştirdi. 
İçişleri  Bakanlığı koordinasyonu ile bir süre önce başlatılan “ Birgül Erken ile Edirne’den Kars’a Serbest Dalış Şampiyon Avı” projesi kapsamında Samsun’ da ‘Anı Dalışı’ yapıldı. Bu dalış;  kutlamalara su altından yapılan katılım olması özelliği ile de bir ilke imza attı. 
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI'nın desteği ile gerçekleşen dalış etkinliği Batık Gemi' de gerçekleştirildi. Birgül Erken ve ekibi 6*4 metrelik dev Türk bayrağını derin sulara indirdi. Rekortmene suda Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri eşlik etti. 

Saygı dalışı kapsamında yapılan çalışmalara Samsun Valiliği başta olmak üzere, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, DEGAK Dalış ekibi, TSSF Sualtı Görüntüleme Teknik Kurul Üyesi Sualtı Fotoğrafçısı Hanife Küçükler, TSSF Samsun Dalış Okulu Başkanı Serdar Bostancı ve Deniz Polisleri de destek verdi. 

Gençlik Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu'nun da yakından izlediği Saygı Dalışı kutlamalara ayrı bir renk kattı.