Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında desteklenen, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü’ nce yürütülen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Samsun Engelli Gücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün proje ortağı olduğu ’Hayata Basket At’ projesinin tanıtımı yapıldı.

İlkadım ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleşen proje tanıtımına Vali İbrahim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, engelli sporcular ve aileleri ile davetliler katıldı.

Türkiye’de engellilerle ilgili son zamanlarda birçok çalışma yapıldığını söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Türkiye artık bazı şeyleri aştı. Özellikle ülkemizde engellilerle ilgili son zamanlarda yapılan çalışmalar da gerçekten takdire şayandır. Eskiden engelli çocukları olan ailelerimiz çocuklarını dışarıya çıkarmamaya çalışır veya gizlerdi. Gelişmiş ülkelerde neler yapılıyorsa artık ülkemizde de yapılıyor. Özellikle engelli basketbol takımlarının oyuncularının şehir dışına gitme konusunda ihtiyacı olan araç ve yakıtla ilgili biz valilik olarak elimizden geleni yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz da bu konularda duyarlıdır. Başkanımızla ben bu konuyla ilgili görüşeceğim” diye konuştu. Vali Şahin, konuşmasının ardından Samsun Engelli Gücü Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları ve aileleriyle sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

Proje kapsamında İlkadım ilçesinde yaşayan yaşları 09-30 arasında değişen 20 ortopedik engelliye 10 ay boyunca tekerlekli sandalye basketbol eğitimi verilecek.