22. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda oynanan karşılaşmada Galatasaray Odeabank’ı 56-48'lik skorla mağlup ederek kazandı. 

Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun Tekkeköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ziya Aydın, Samsun İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, TBF Asbaşkanları ve TBF Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra TBF Genel Sekreteri Celal Arısan da izledi.Karşılaşmaya iki takım da etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren temposu yüksek geçen müsabakada karşılıklı basketler atılırken, Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılar ile ilk periyotta rakibine 16-14 üstünlük sağladı. İstikrarlı oyununu sürdüren Fenerbahçe, devreyi de 32-26 önde tamamladı.3. periyotta da oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, farkı biraz daha açtı ve final periyoduna 44-33 önde girdi.

Son çeyrekte farkın getirdiği rahatlıkla oynayan ve üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe, karşılaşmadan 56-48 galip ayrılarak kupayı müzesine götüren taraf oldu.Galatasaray ile Cumhurbaşkanlığı Kupası'da 9. kez karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 6. kez mağlup etti. Sarı-lacivertli takım böylelikle, son 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı en büyük rakibine karşı kazanmış oldu.

Fenerbahçe'ye şampiyonluk kupası ve madalyaları ile Galatasaray Odeabank'a ikincilik madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük ve Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Akın Suel sundu.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, basketbolda 22. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Fenerbahçe'yi tebrik etti.