Canik Hasan Doğan Spor Salonu' nda, saat 16:00' da başlayan Canik Kulübü Açılış ve Tanışma Programı' nda toplam 850 sporcudan oluşan ve Boks, Taekwondo, Badminton, Futbol, Atıcılık, Güreş, Basketbol, Kickboks, Voleybol dallarından sporcular, antrenörler, yönetici ve teknik adamlar ile birlikte Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Canik Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz, Ercan Bayrak Kulüp Başkanı, Tüfad Samsun Başkanı Hakkı Bayrak, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Tosunoğlu protokolde yerlerini aldılar.

İlk olarak kürsüde sözü Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün aldı. Daha sonra Kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt etkinliğe dair şu sözleri söyledi; 
"Öncelikle bu atmosferi bize sağlayan sevgili başkanımız Osman Genç' e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Spor salonunun girişindeki Gençler Geleceğimiz, Gelecek Nesiller İçin Çalışıyoruz sözüyle çalışan bir Canik İlçesi' nin başarılı olması adına biz de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu vesileyle Canik Halkı olarak sizlerin de spora yoğunluk vermenizi istiyoruz. Canik' te her türlü spor dalında başarıya koşuluyor. Zaten basketbolda Canik bir marka oldu. Bunun için kulüp başkanı Ercan Bayrak' a ve sporculara çok teşekkür ediyoruz."

Etkinlikte sözü alan Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise "Belediye olarak yatırımlarımızı eğitim, kültür, spor ve sağlığa yaptık. Başarıyı yakalayan şehirler uluslararası şehirlerle yarışabilen şehirler olacaktır. Dolayısıyla bugün sizinle beraber olmak, sizin çocuklarınızla beraber olmak bizim geleceğe umutla bakmamıza neden olmaktadır. Değerli kardeşlerim son sözümüz şu olacaktır. Samsun' un birinci ligde tek takımı Samsun Canik Bayan Basketbol Takımı. Sizin ve bizim ulusal bazda, iftihar ettiğimiz Canik İlçemizin takımı." dedi.