Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakaların ikinci gününde Büyükler Bayan Kılıç Klasman’ındaki müsabakalar yapıldı. 12 farklı kulüpten gelen 23 eskrim sporcusu rakiplerini yenerek finale yükselmeye çalıştı.

Mustafa Dağıstanlı spor Salonu’nda gerçekleşen ve iki gün süren şampiyonaya, 6 ilden 12 kulüp katılırken, müsabakalarda 26’sı erkek, 23’ü bayan olmak üzere toplam 49 sporcu madalya için kıyasıya mücadele etti.Şampiyonanın ilk gününde ’Büyükler Erkek ’ kategorilerinde yapılan müsabakalar sonrasında Ankara GSK' dan Enver Yıldırım birinci olurken, yine Ankara GSK' dan Keren Seyfi Yıldırım ikinci oldu.Müsabakada üçüncülüğü İbrahim Ahmet Ant ile Çağlayan Nehir Fırat paylaştı. 
Şampiyonanın ikinci gününde ise çekişmeli geçen ’Büyükler Bayan ’ kategorilerinde yapılan müsabakalar sonrasında İstanbul Altınyurt SK'den Fatma Zehra KÖSE finale yükselerek Altın Madalyanın sahibi oldu. İstanbul TED SK'den Ilgın SARBAN ikinciliği elde etti. Müsabakada üçünlüğü ise Ankara EFE SK'den Ayşe Begümhan BİLGİN ile AESK'den Tuğçe Simay KOÇ paylaştı.Müsabakaların ikinci gününde dereceye giren sporculara madalyalarını Müsabaka Gözlemcisi Ilgın GÜÇLÜER takdim etti.  Şampiyonada dereceye giren Sporcuların ise Milli Takıma gideceği belirtildi.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt Eskrim Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtirken,  “Şampiyona boyunca centilmence yarışan çok başarılı sporcularımızın müsabakalarını keyifle izledik. Şampiyona, eskrim sporuna yakışır şekilde ve başarı ile tamamlandı. Eskrim sporunda son yıllardaki başarılarımızdan dolayı Eskrim Türkiye Şampiyonası’nın federasyon tarafından ilimizde düzenlenmesi ve bu müsabakalardan sonra ülkemizin başarılı eskrim şampiyonları yetiştirmesi hepimizi çok mutlu etmiştir.  Bununla beraber spora verdikleri desteklerden dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif çağatay Kılıç olmak üzere Samsun Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'a çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Eskrim İl Temsilcisi Sami Burak ŞENOL ise; “Türkiye’nin en başarılı genç kılıç ustaları hünerlerini Samsun’da sergileyerek madalya için mücadele etti. Samsun adına daha fazla Turnuva alıp Eskrim branşını daha aktif hale getirmek için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam etmekteyiz.Ayrıca Antrenörümüz Ali Serkan Küçük'e sporcularımıza gösterdiği gayretli başarısından dolayı teşekkür ederim.’ dedi.