Romanya'nın Oradea şehrinde düzenlenen Internal Wheel Chair Basketball Tournament Maria Şampiyonasında birinci olan kırmızı beyazlı ekip Samsun'a büyük gurur yaşattı. 

ONLAR ARTIK AVRUPALI

Şampiyonada birbirinden güçlü ekiplerle mücadele eden temsilcimiz yarı finalde karşılaştığı Almanya yı 81-29 gibi farklı bir skorla geçip finale yükseldi.
Finalde Macaristan' ı yenen ev sahibi Romanya ile karşılaşan Samsun Bedensel Engelliler Spor Basketbol Takımı baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçın tamamında skor üstünlüğünü rakibine kaptırmadı. Sahadan 59-44'luk skorla ayrılan temsilcimiz şampiyonluk kupası'na uzandı.

İKİ BÜYÜK SEVİNÇ 

Kırmızı beyazlı ekip şampiyonluk kupasını istiklal marşı eşliğinde aldıktan sonra şampiyonluk kutlamasını saha ortasında 'Ankara'nın bağları' türküsü eşliğinde oynayarak kutladı. Kutlamaya maçı kaybeden ev sahibi ekip oyuncularının da iştirak etmesi güne damgasını vuran olaydı.

Samsun'a dönen şampiyonları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt makamına kabul etti. İl Müdürü Güven özyurt Maria Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası'nda Şampiyon olan Samsun Bedensel Engelliler Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı tebrik etti. Özyurt ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şampiyonlukta emeği geçen herkesi kutlayarak, "Sporcularımızın farklı branşlarda aldığı bu başarılar sayesinde Türk sporu her yönden ivme kazanıyor.Bayrağımızı uluslararası'arenada kürsüye taşıyan sporcularımız bizlere haklı gurur yaşattı. Çok çalıştılar ve emeklerinin karşılığını aldılar.Başarılarımızın giderek artacağına inanıyorum. Bununla beraber spora verdikleri desteklerden dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif çağatay Kılıç olmak üzere Samsun Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'a çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Samsun Bedensel Engelliler ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup ÖZDEN "Ülkemiz için iyi bir tanıtıma vesile olundu. Şampiyon sporcularımızla ne kadar övünsek azdır.Hepsini 'alınlarından öpüyorum. Buraya gelirken yönetim, teknik heyet ve sporcularımızla bu başarıyı elde edeceğimize inanmıştık, bunu gerçekleştirdik.
Bize destek verenlerin güvenini boşa çıkarmadık" diye konuştu. 

Romanya'nın Oradea kentinde düzenlenen turnuvanın finalinde ev sahibi Romanya'yı 59-44 yenerek altın madalya kazandı. Takım Kaptanı Nuri UYGUN yönetiminden sporcusuna kadar herkesin adına ŞAMPİYONLUK KUPASINI alırken çok heyecanlı ve gururlu olduğunu Romanya' da Türk bayrağını dalgalandırmanın onuru ve sevinciyle mutlu olduklarını dile getirdi.