Türkiye’de yeni yaygınlaşmaya başlayan dövüş sporu O-Sport 4. Türkiye Şampiyonası, bugün Samsun’da başladı. Açılış Seramonisiyle başlayan Müsabakalara 300 sporcu katıldı.


Türkiye’de şu anda Muay-Thai Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet gösteren O-Sport’un, 4. Türkiye Şampiyonası açılış seremonisi bugün Samsun’da başladı. İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda yapılan şampiyonaya 300 sporcu katıldı. Türkiye, O-Sport çok az sayıda kişi tarafından bilinmesinden dolayı O-Sport Samsun İl Temsilcisi Recep Soylu, müsabakalardan önce profesyonel sporcularla birlikte dövüş sanatını tanıttı.


Türkiye’de 4.’sü düzenlenen O-Sport Şampiyonası’na katılanların büyük bir bölümü ise Muay-Thai sporcuları. O-Sport’u Türkiye’de yaygınlaştırmak için çalışmalara hız verdiklerini belirten İl Temsilcisi Recep Soylu, “Federasyonumuz evrakları tamamlandı ve çok yakında kurulacak. Bu şampiyonada aramızda Kurucu Federasyon Başkanlığımızı Yapan Sayın Hasan Urlu da yer alıyor. Tüm sporculara başarılar diliyoruz” dedi.