Türkiye’de Korona virüs salgınını önleme mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla başlayan “Evde Kal” kampanyasına sporcularımız tam destek vererek, antrenmanlarını evlerinde sürdürüyor.

Korona virüs nedeni ile Devletimizin ülke genelinde aldığı önlemler ve kararları gereği, Samsun TOHM Judo sporcularımız antrenmanlarına evlerinde kalarak devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu yaptığı açıklamada; 'Spor süreklilik gerektirir. Olimpik sporcu içinse, antrenman bir yaşam tarzıdır, hayatının bir parçasıdır, olmazsa olmazıdır. Bu nedenle en zor şartlarda bile mutlak yapılabilecek bir antrenman modeli planlanıp uygulanmalıdır. 

Bizde bu zor günlerde sporcularımızın performanslarını en azından, minimum kayıp ilkelerini gözeterek,  bulundukları ortamlara göre özel programlar hazırlayıp gönderiyoruz ve haftalık takiplerini sağlıyoruz. Ayrıca, sporcularımız, performans destek ekibimizle de, (Psikolog, Fizyoterapist, Beslenme uzmanı) sürekli iletişim halindeler. Virüsten korunmanın yolu evde kalmaktan, evde kaldığımız süreçte iyi hissetmenin yolu da hareket etmekten geçiyor. Ümit ederiz ki, bu zor günler en kısa zamanda geçer ve ülkemiz her alanda normal yaşam standartlarına kavuşur.'