Çek Cumhuriyeti Prag'da 25 Haziran 2014 de düzenlenen Avrupa Veteranlar Judo Şampiyonasında Avrupa üçüncüsü olan Mustafa Balcı'yı Özyurt makamında kabul etti.

25 Haziran 2014 'de Çek Cumhuriyeti Prag'da yapılan Avrupa Veteranlar Judo Şampiyonasında 60 - 65 yaş kategorisinde 9 sporcu ile yarışan Mustafa Balcı 81 kiloda  Bronz madalya kazandı. Görüşmede Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş ve Judo İl Temsilcisi Ceyhun Ak'da yer aldı. 2005'ten bu yana girdiği bütün yarışmalarda dereceler elde eden Mustafa Balcı 25 Eylül 2014'de İspanya'da yapılacak olan Veteranlar Judo Dünya Şampiyonasında hedefinin Dünya birinciliği olduğunu söyledi. 

Özyurt konuşmasında; Mustafa Balcının başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve '' Son zamanlarda Avrupa ve Dünya Şampiyonlarının her kategorisinde başarılarımız yükseldi yükselmeyede devam ediyor. Ben başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif çatay kılıç ve Samsun Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'a Spor anlamında Samsun şehrimize ve sporcularımıza verdikleri maddi manevi desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İspanya'da yapılacak olan Veteranlar Judo Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek olan Mustafa Balcı'ya da başarılar diliorum'' dedi.