“2019-2020 Sezonunun Sonunda Samsun’da 129 Bin Kişi Yüzme Öğrenmiş Olacak”

Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, 15.10.2019 Salı günü saat 10.00'da Atakum ilçemizdeki Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesinin 2019-2020 protokolünün imza törenine katıldı.

Samsun Valiliği tarafından başlatılan, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla sürdürülen ve 5 yılda toplam 64.000 öğrencinin yüzme öğrendiği Türkiye’ye örnek olan ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesinin 2019-2020 protokolü imza töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törende yaptığı konuşmada, Samsun’un ilk adım kenti olduğunu ve hemen hemen her alanda öncü olduğumuzu dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesi bundan beş yıl önce başlatıldı ve artan katılımla devam ediyor. Şu an itibariyle 64 bin öğrenci yüzmeyi öğrendi. Hatta bu projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından örnek bulunarak bütün Türkiye’ye yaygınlaştırılmaya başlandı. Bakanlığımız ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ sloganıyla büyük bir yüzme kampanyası başlattı ve bu projeyi Türkiye’ye yaygınlaştırıyor. Bundan dolayı da Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın M. Muharrem Kasapoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Projenin kapsamında bugüne kadar 64 bin öğrencinin yüzme eğitimi almasına ek olarak, bu yıl da 10 bini öğrenci olmak üzere toplamda 65 bin kişiye daha yüzme eğitimi vermeyi hedeflediklerini dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Böylece 2019-2020 sezonunun sonunda Samsun’da 129 bin kişi yüzme öğrenmiş olacak. Bundan dolayı onurluyuz, gururluyuz. Tabii ki bunlar çok kolay gerçekleşmiyor. Bu hizmetin gerçekleşmesinde Milli Eğitim Müdürümüz ile Gençlik ve Spor Müdürümüzün büyük gayretleri olduğu gibi büyük gayretin birisi de Büyükşehir Belediyemize ait. Çünkü bu çocuklarımız evlerinden araçlarla geliyorlar, burada hocalarımızın eşliğinde eğitim aldıktan sonra evlerine dönüyorlar. Tüm bunlar bir maliyet. O nedenle şimdiye kadar destek veren Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün aramızda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu işleri hep birlikte yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yüzmenin çok önemli olduğunu ve Peygamber Efendimiz (SAV)’in çocuklara yüzmeyi, ok atmayı ve ata binmeyi öğrenin ve öğretin diye teşvikleri olduğunu belirterek, “Yüzmek geleneksel bir spor dalı. Yüzmeye yönelmek çocukların sağlığı, kişiliği açısından çok önemli. Ama bu imkanı bulmak çok zor. Allah’a şükür bakın devletimiz Samsun’u spor altyapısı yönüyle örnek bir kent haline getirdi. Şehrimizde çok sayıda yüzme havuzu var ve bu havuzları biz çok yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Bundan dolayı da çok mutlu oluyorum. Yüzmeye gelen gençlere başarılar diliyorum. İnşallah bu gençlerimiz arasından bayrağımızı göndere çektirecek nice sporcular çıkacaktır. Tabii ki yüzme öğreten eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum, asıl büyük emek onların. Sabırla, sebatla yüzme öğretmeden çocuklarımızı salondan ayırmıyorsunuz. Ellerinizin dert görmesin. Allah sizlerden razı olsun. Bu vesileyle projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesinin 2019-2020 protokolünü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç ile birlikte imzaladı.

Daha sonra, proje kapsamında yüzme eğitimi alan öğrenciler arasında düzenlenen yüzme yarışmasının startını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte veren Valimiz Sayın Osman Kaymak, yarışmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleriyle birlikte verdi.

Protokol imza törenine ayrıca, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, yüzme eğitmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.