Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını, çocuklara ve gençlere yeniden hatırlatmak amacıyla başlatılan 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Birinciliği Yarışmaları' 21 Mayıs 2019 bugün Canik Atatürk Spor Salonunda oynanan yarışmalar ile tamamlandı.

Canik Atatürk Spor Salonunda, yoğun katılımın yaşandığı şenliklere 5, 6, 7 ve 8. sınıfların katılımı ile gerçekleştirildi. Çocuk oyunlarında öğrenciler birbirinden renkli görüntüler ortaya koyarken, Merkez ve İlçelerden toplam 1400 öğrenci El Değdirerek Bayrak Koşusu, Elden Ele Top Oyunu, Sek Sek Oyunu, İp Atlama, Kiremit Devirme, Mendil Kapmaca, Yakan Top ve Halat Çekme oyunları oynadı. İki etap halinde yapılan Çocuk Oyunlarında tüm öğrenciler madalya kazanırken tshirt, yiyecek ve meyve suyu ikramı yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen şenliklerde öğrencilerde öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler yarışmalarda doyasıya eğlenirken madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu takdim etti. 

Ödül töreninde öğrencilerle sohbet eden il müdürümüz Kasapoğlu, yarışmalarda da öğrencilerle birlikte yarışarak destek verdi. 

ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ - İL BİRİNCİLİĞİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ