Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Ümitler Avrupa Judo Kupası  müsabakalarında Ay-yıldızlı judokalar, ülke sıralamasında toplam 23 madalya ile birinci oldu. Aynı zamanda 2019 yılının uluslararası karşılaşmasında kazanılan madalyalara imza attılar.

İki gün süren karşılaşmaların ardından; ilk sırayı toplamda 8 altın, 6 gümüş ve 9 bronz madalya ile tamamlayan Türkiye’nin ardından ikinciliği Gürcistan 3 atın, 4 gümüş ve 5 bronzla elde etti. Rusya, 2 altın 3 gümüş ve 7 bronz madalya ile üçüncü sırada yer aldı.

Judo Milli Takımı ve Samsun TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) Judo Teknik Direktörü Sebahattin Zayimoğlu; Üç yıldır her sezon Milli Takımımıza yeni isimler ekleyerek yola devam etmemiz gelecek için bize ışık tutuyor. Burada TOHM yapılanmasından doğan, sürekliliğin katkısı inkar edilemez. Bu sezon Judo Milli Takımımıza bir çok yeni sporcu katılmasına rağmen Milli Takımımızın elde ettiği başarılar, Avupa judo Federasyonu’nun (EJU) dikkatlerini çekti ve Altın madalya kazanan Samsun TOHM Judo sporcusu Talha Büyükeser ve İstanbul sporcusu M. Hüdayi Üzgürbüz’den, sitesinde övgü ile bahsetti.
             
Göreve geldiği günden itibaren Samsun TOHM Judo sporcularına özel ilgi göstererek Olimpik çalışmalara destek olan, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu ve hizmet veren tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyor, sporcularımızı kutluyorum.