Engelli bireylerin sorunlarına dikkati çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla her yıl 3 Aralık’ta kutlanan 'Dünya Engelliler Günü' Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Özel Sporcular ve Engelliler İl Spor Merkezi birimi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü", Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde(AVM) birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Özel Sporcular ve Engelliler İl Spor Merkezi birimi koordinatörlüğünde yapılan etkinliklerde; bedensel, görme ve işitme gibi çeşitli engeli bulunan bireyler Piazza AVM'de bir araya geldi. AVM'nin zemin katında düzenlenen etkinlikler; saygı duruşu ve işaret diline de çevrilen İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Ceddin Deden Neslin Baban" sözleriyle başlayan marş eşliğinde AVM içinde, ellerinde Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşü yapan engelliler, kendilerini izleyen ziyaretçileri selamladı. Ardından tekerlekli sandalye zeybek ekibinin gösterileriyle devam eden etkinliklerde, 19 Mayıs İşitme Engelli Okulu öğrencileri vals ve lirik dans gösterileri yaptı.

Engelli bireylerin, engellerini nasıl aştıklarını gözler önüne seren etkinlikler, sportif yarışmalarla sona erdi.

Etkinliğe; Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilimiz Erkan Özcan, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Gsim Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.