Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Şampiyonların İzinde' projesi kapsamında, Judo Milli Takım sporcusu Büşra Katipoğlu Samsun'lu genç sporcular ile bir araya gelecek.

“Şampiyonların İzinde” adlı proje ile Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında ya da takım sporlarında önemli başarılar elde etmiş sporcular, geleceğin yıldız adayları ile bir araya gelerek bilgi birikimlerini genç sporcularla paylaşacaklar. 

Projenin Samsun konuğu Judo Milli Takım sporcusu Büşra Katipoğlu, Moderatör Ersin Düzen eşliğinde İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda 23 Ekim 2018 Salı günü saat 14:00'de Samsun'lu genç sporcular ile bir araya gelecek.

Şampiyonların İzinde Projesi,  farklı branşlarda spor hayatını sürdüren sporcuların, alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar elde etmiş üst düzey sporcularla bir araya getirilerek bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamayı ve yıldız adaylarının spor hayatlarına katkı sağlamalarını amaçlayan bir gençlik ve spor projesi olarak hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında ayrıca, geleceğin yıldız adaylarına dopingle mücadele konusunda hak ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler de yapılacak. Genç sporculara ve antrenörlerine,  dopingden arındırılmış sporun ve centilmenlik ilkelerine bağlı temiz sporun önemi  anlatılacak. Ayrıca önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında bağımlılık nedir, bağımlılığın insan hayatına ve sağlığına olumsuz etkileri nelerdir gibi konularda genç sporculara farkındalık eğitimleri de verilecek.