Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Başkanı Ayça Nedret Yüceer ve yönetim kurulu üyeleri Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Karayılmaz‘ı makamında ziyaret etti.

SODER Başkanı Ayça Nedret Yüceer, Müdür Karayılmaz'a projeler hakkında bilgi verdi.

Kurumumuza bağlı Engelliler İl Spor Merkezleri birimi ile çok anlamlı bir projeye daha başladıklarını dile getiren SODER Başkanı Yüceer, okumayan otizmli çocuklara hizmet için düğmeye bastıklarını söyledi. Türkiye de ilk kez otizimli çocuklarımız evlerinden alınıp bir çok branşta spor ve sanat dallarında hizmet alacaklar. Bunun yanı sıra Samsun'da “Engelsiz yaşam kompleksi için koşuyorum' sloganı ile engellilerle ve engelli olmayan sporcularla farkındalık yaratmak amacıyla, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Engelliler İl Spor Merkezleri birimi ile birlikte Türkiye'de ilk kez düzenlenmesi planlanan 'Engelli Maratonu' için istişaremizi yaptık.

SODER Başkanı Nedret Yüceer, ziyarette il müdürümüz Karayılmaz'a Engelliler il Spor Merkezleri ile birlikte yürütülen 'Beni Fark Et ve Fark Yarat' projesinde de okula gitmeyen çocukların spor yaptırıldığı projenin hızla devam ettiğini belirtti.

Projelere destek sözü veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Karayılmaz; Bu projelerle ilklere imza atıldığını engellilerimizin hayatına çok güzel dokunuşlar yapıldığını, ailelerden geri dönüşlerden çok mutlu olduklarını belirtti. Bir engelliye daha spor yaptırabilirsek zincirleme bir şekilde ailenin hayatını değiştirir, oradan da şehrimizi etkilemiş, oradan da  ülkemize hizmet etmiş oluruz. Bu nedenle engellilerimize hizmet bizim için önceliktir. Engelli çocuklar için seve seve kendisinin de maratonda koşacağını dile getiren Karayılmaz, ilde ihtiyaç olan Engelsiz yaşam kompleksinin kendisinin de her zaman hayali olduğunu söyleyerek  her zaman tam destek diyerek sözlerini noktaladı.