Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Samsun’da başlattığı ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi kapsamında, 2018 yılında yüzme eğitimi gören öğrenci sayısı 18 bine ulaştı.

Samsun’un deniz şehri olmasına rağmen çocuklarının suyla tanışmamış olmasından yola çıkarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesi kapsamında, 2018 yılı içerisinde seçilen başarılı elit sporcularımız, Haziran ayından itibaren devam eden antrenmanlarını bugün sonlandırarak tatile girdi. 

Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen Antrenmanlarına ara vererek tatile girecek olan başarılı sporcularımıza, il müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz ziyaret gerçekleştirdi.

“Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesi Türkiye’de hatta dünyada takip edilen önemli bir proje haline geldiğini dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz; ‘ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün iş birliği içerisinde yaklaşık dört yılda 41 binin üzerinde çocuğumuzu havuz ile buluşturduk.  Bu proje kapsamında, çocuklarımızın ücretsiz bir şekilde yüzme öğrenmesini, kendi hayatlarını idame ettirebilecek nitelikte suya karşı fobilerini yenmelerini arzu ediyorduk. Fakat bunu bir tık öteye taşıyarak, bu proje kapsamında hali hazırda bizim ekiplerimiz tarafından çalıştırılmakta olan çocuklarımız ciddi bir eğitim alarak, geçtiğimiz dönem ilk yarışmalarına katıldılar ve elit sporcu olma yolunda birçok başarıya imza attılar. Bu projemiz bir yetenek taraması projesidir. Samsundaki en iyi öğrencilerimizi bizler dört farklı stilde yüzebilecek niteliğe getirdik. Bu projemizi ücret almadan aynı şekilde devam ettirip, çocuklarımızın Türkiye Şampiyonalarında boy göstermelerini ve çeşitli yarışmalarımızda önce Samsun’u, sonrasında Milli Takımımızı temsil etme noktasında iyi noktalara getireceğimize inanıyoruz.

Proje sonunda Samsun da hiçbir çocuğumuz yüzme bilmiyorum demeyecek. İmkanı olmayan çocuklarımız burada yüzmeyi öğrenip, aynı zaman da vakitlerini daha verimli geçirerek, elit sporcu olma yolunda çaba gösterecekler’ dedi.

“Geleceğe kulaç atıyoruz” projesi ile 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 10 bin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 15 bin 200, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 18 bin olmak üzere 3 yılda 41 bin 2. ve 3. sınıf öğrencisine yüzme öğretilmiştir.