Türkiye Masa Tenisi Federasyonu 2018 faaliyet takviminde yer alan, 16. Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası heyecanı 21 Temmuz 2018 (bugün) yapılan açılış töreni ile birlikte başladı. Dev turnuvaya Samsun'dan da dört faklı kulüp katıldı.

16. Kuruluşlararası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası düzenlenen açılış töreni ile birlikte başladı. İlkadım Okçuluk Tesisleri'nde Türkiye'nin dört bir yanından 400 sporcunun katıldığı yarışma 4 gün boyunca devam edecek.

Aralarında Vali yardımcısı ve birçok kamu görevlisi sporcunun da bulunduğu kuruluşlar arasında düzenlen turnuvada Süper Lig ve 1. Lig takımları mücadele ediyor.

Dev turnuvada Samsun'dan Süper lig ekibi Atakum Halk eğitim Müdürlüğü Spor Kulübü,  Anadolu Bank Spor Kulübü, Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğü Spor Kulübü ve Arçelik Çarşamba Spor Kulübü mücadele ediyor.

1. Lig ve Süper Lig kategorilerinde yarışan takımlar, 24 Temmuz’da kupalarını alacaklar. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz,“ Bir kuruma ait çalışanların 4 kişiden oluşan takımlar birbirleriyle yarışıyorlar. Bugünkü turnuva 1. Lig olarak nitelendiriliyor. Pazartesi günü de Süper Lig mücadeleleri olacak. Buraya katılan sporcular arasında vali yardımcısından, öğretmene ve çalışan işçisine kadar birçok arkadaşımız spor yapma imkanı buluyorlar. Bunu bir spor turizmi ve yarışma olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm takımlarımıza başarılar dileriz