İl müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Samsun İl Temsilcisi Davut Numanoğlu, Kamp Müdürü Adnan Özdemir ve  07-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında ilimizde devam etmekte olan Short Track Yaz Gelişim Kampı'na katılan Buz Pateni Milli Takımı sporcuları 12.07.2018 Perşembe günü saat 15.30’da,  Samsun Valisi  Sayın Osman Kaymak’ı makamında ziyaret ettiler.

Karadeniz’de ilk kez Samsun’un ev sahipliği yaptığı buz pateni kampında aralarında Avrupa Kupası ikincileri Furkan Akar, Davut Tahtacı ve Murat Ekinci, Avrupa Kupası üçüncüsü Emir Han, Balkan Şampiyonası birincileri Tunay Şimşek ve Mehmet Karadeniz ile Balkan Şampiyonası ikincisi Sema Çirti’nin de yer aldığı milli sporcularımızla tek tek ilgilenerek, başarılar dileyen Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, sürat pateni hakkında sporcular ve hocalarından bilgi aldı.

Milli sporcuların Türkiye’yi temsil etmesinden gurur duyduğunu belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Sporcuların hepsini çok seviyorum. Fakat milli sporcuları daha çok seviyorum. Çünkü milli sporcular Türk Bayrağımızı göndere çıkartıyorlar. Bizi uluslararası arenalarda temsil edip İstiklal Marşı’mızı okutuyorlar. Bunun gururu çok başka bir duygu. Başarılarınızın devamını diliyorum. Yaptığınız spor çok zor bir spor. Çoğu insan buzda ayakta durmayı bile başaramazken, sizler buzda sürat yapıp, gösteriler yapıyorsunuz. Ben buz pateni yapmaya çalıştım ve çok zorlandım. Sizleri tek tek tebrik ediyorum. İnşallah Samsun’da geçireceğiniz kamp sonrasında büyük başarılara ulaşırsınız.” dedi.

Uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil eden milli sporcularımızın mutlaka yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Dil bilmek müthiş bir şey. Lütfen boş zamanlarınızda bol bol okuyun, kelime ezberleyin, yabancı filmleri orijinal dilinde izleyin. Kelime ezberlemek bile öğrenmektir.” şeklinde konuştu.

Bu kampın ilk defa Karadeniz’de gerçekleştiğinin altını çizen Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Samsun İl Temsilcisi Davut Numanoğlu, “Milli Takımımız buzda süratli atletizm yapıyor. Federasyonumuz 2006 yılında kuruldu. Milli sporcularımız 6 Temmuz’da Samsun’a geldi. 20 Temmuz'a kadar Samsun’da kamp yapacaklar. Bu kamp, ayrıca Karadeniz’de yapılan ilk buz pateni kampı olmasıyla da dikkat çekiyor. Daha önce yoğunlukla Erzurum ve Kocaeli’nde kamp yapılıyordu. Samsun’da yapılan buz pateni pisti sayesinde artık burada da kamp yapabiliyoruz. Bu spor yeni gelişti ve Samsun bu sporla ilk defa tanıştı. Bu spor 4 yaşından itibaren yapılıyor. Samsun’da da bir buz pateni kulübü kuruldu. Bu kulüplerin sayısının daha da arttırılmasını istiyoruz. Milli Takımızda yurt dışında derece yapan sporcular da var. Türkiye’de bu sporu yapan sporcu sayısını arttırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Valimiz Sayın Osman Kaymak, ziyaretin sonunda milli sporcularımızı salon çıkışında tek tek tokalaşarak uğurladı.