Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Yaz Spor Okulları Açılış Töreni ve 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası açılış töreni 20 Haziran 2018 (dün) Atakum sahilinde gerçekleştirildi.

Açılış Törenine Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Ghsim Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, sporcular, Antrenörler ve çok sayıda veli katılım sağladı.

Törenin Açılış Konuşmasını yapan il müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz; ‘Sayın Genel Başkan yardımcım,  değerli Atakum Belediye Başkanım, protokolümüzün değerli üyeleri, kıymetleri velilerimiz, sevgili evlatlarımız, bugün spor merkezlerimizin Atakum’daki açılış törenine hepiniz hoş geldiniz.  Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bu güneşin altında sizleri çok tutmak istemiyorum ama bilmenizi istediğim birkaç noktaya değinmek istiyorum.

Ben dokuz aydır Samsun da görev yapıyorum. Gerçekten bir spor adamının çalışmak isteyeceği en güzel illerden bir tanesinde olmanın gururunu yaşıyorum. Devasa tesisleri, mükemmel antrenör arkadaşlarımızın desteği, değerli çalışma arkadaşlarım ile beraber ciddi bir çalışma içerisinde Samsun da güzel işlere imza atmanın gururunu birlikte yaşıyoruz. Samsun da ocak ayından  bugüne kadar olan süreç içerisinde toplam 46 tane ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yaptık. Bu yarışmalar kapsamında Samsun dışındaki illerimizden toplam 20 bin civarında sporcuyu Samsun da ağırladık. Sporun sadece müsabakadan ibaret olmadığını, bunun bir turizm vesilesi olduğunu da Samsun da görmekteyiz. Burada 60 federasyonumuz çalışmalarının üzerinde. Bütün branşlarda çocuklarımız ciddi bir şekilde eğitim almaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerimizin tamamına yüzme öğretiyoruz. Bunun dışında Okul Sporları Federasyonu kapsamnda 40 branşta ciddi  çalışmalar yapıp, çocuklarımıza eğitim verdik.  Bu branşlarda yaklaşık 25 bin çocuk ve gencimiz okul sporları federasyonu faaliyetlerine katılma şansı ede ettiler. Şunu da görüyorum Samsun da ciddi anlamda Türkiye de rakip takımlara göz dağı veren takımların olduğunu izlemekteyiz.  Gençlik ve Spor Bakanlığımızın amacı sporu tabana yaymak, tabana yayıldığında  içerisinde ciddi anlamda sporcularımızı elit sporcu olma noktasına taşıyabilmektir. Bunun için de Türkiye de uygulamaya konulan ve Samsun’da Mart ayından bu güne 16 bin 500 kişiye ulaşarak sedanter vatandaşımızın spor yapmasını sağladık. Bu güzel çalışmalarımızı ekiplerimiz ile yaptık ben buradan kendilerine teşekkür ediyorum. 16 bin 500 sayısı ile de Türkiye de ilk 3’ te olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile ilimize değerli yatırımları yapan, geçmiş dönemlerdeki değerli Gençlik ve Spor Bakanlarımız, değerli Milletvekillerimiz, değerli Genel Başkan Yardımcımız ve sn. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyor, gençler adına onlara şükranlarımı sunuyorum’ dedi. 

İl müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz’ın ardından konuşma yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan;  ‘Değerli Belediye Başkanım, çok kıymetli ilçe başkanımız, değerli parti yöneticilerimiz, kıymetli aileler, sevgili genç arkadaşlarım, kıymetli çocuklar öncelikle her birinizi  en içten saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yoğun bir dönemdeyiz malum Pazar günü seçimler var. Hepimiz sahada çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu koşturmanın ve çalışmanın arasında bizlerin oradan çekip şuan burada bu güzel güneşli Atakum gününde sahilde kumsalda çocuklarımızın yavrularımızın heyecanını hissedebileceğimiz güzel bir ortamda  sizlerle birlikte olmak güzel bir duygu.  Konuşmalarımı uzatmadan bu güzel ortamda çocuklarımızın bizlere sergileyeceği gösterileri izlemek için buradayız. Ben öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum. Değerli ilçe müdürümüze, çok kıymetli il müdürümüze bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Samsun şanslı bir şehir. Çünkü uzun dönem Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından temsil edilmiş. Bu anlamda bir çok yatırımı almış ve bir gençlik şehri, bir spor şehri haline gelmiştir. 2002 yılından  bugüne kadar 1.8 milyar TL yatırım şehrimizde gençlerimiz ile buluştu. Gençlik ve spor hizmetleri için çok önemli 96 tane Avrupa çapında hizmet verebilecek tesisler yapıldı. Bugün Avrupa’nın en büyük Bowling Salonuna, bugün Avrupa’ nın en büyük Okçuluk Salonuna, aynı zamanda stadyumu ile birlikte geçtiğimiz sene 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan, Türkiye’nin bugüne kadar en büyük spor organizasyonu olan ve dünyanın da üçüncü büyük spor organizasyonunu yapan olimpiyat şehridir. 

Şimdi bize düşen bu çocuklarımızın mili sporcu olmaları için, uluslararası başarılar elde etmeleri için, gereken bütün cabayı göstermek, onların azmini gerçeğe ve başarıya dönüştürecek ortamları onlara hazırlamak olacak. Bu konuda azimliyiz ve 2023, 2053, 2071 vizyonlarını özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için hayal etmekten öteye gidiyor ve çok önemli projeler ile hayata geçirmeye devam ediyoruz. 

İzliyoruz ki kültürün sanatın sporun olduğu yerde diğer bütün kötü alışkanlıkların barınması mümkün değil. İşte o nedenle şehrin merkezinde kalmış eski stadyumları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bu anlamda sn. Belediye Başkanımız bahsettiler, sn. Cumhurbaşkanımızın, spora, gençliğe kültüre, sanata ve çevreye verdiği değerler ile birlikte, inşallah tüm değerlileri bünyesinde barındıran samsunumuz önümüzdeki dönemde de bütün bu değerlerin daha da artarak şehre katma değer sağladığı ve bu gençlerin inşallah dünya çapında büyük başarılara imza attığı bir gençlik şehri olarak ön plana çıkacaktır diyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından  Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Çiğdem Karaaslan, bayan basketbol takımı sporcuları ile basketbol oynayarak kupalarını takdim etti.

Konuşmaların ardından 14 branşta  hizmet verecek olan Atakum yaz spor okulları, kursların branş tanıtımları yapılarak, sporcular branşları ile alakalı gösteriler sundu. 

Sporcu velilerine yaz spor okullarındaki kurslar  ile alakalı bilgilendirme yapılarak sporcu öğrenciler arzu ettikleri spor branşlarına kayıtları gerçekleştirildi.