19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Devlet Su İşler 7.Bölge Müdürlüğü önünden başlayarak, İstiklal Caddesi istikametinde devam eden ve Samsun Valiliği önünde son bulan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak’ ın da katıldığı yürüyüşte; çeşitli illerden gelen halk oyunları ekipleri ara ara gösteriler düzenlediler. Coşkuyla yürüyen kalabalığa evlerindeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdiler. Öğrenciler, izciler bando eşliğinde marşlar söylerken, Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü sporcuları da atlarıyla birlikte onlara eşlik ettiler.

Yaklaşık dört bin kişinin katıldığı yürüyüş hakkında açıklama yapan Vali Osman Kaymak, “Samsun’da büyük bir coşku var. Genci yaşlısı kadını erkeği, çoluğu çocuğu demeden herkes bugün büyük coşkuyla fener alayı yürüyüşü yaptık. Buradan tüm Türkiye’ye selamlarımızı iletiyoruz. Gerçekten yoğun bir katılımla bugün Cumhuriyete sahip çıktığımızı gösterdik. Türkiye’nin değişik illerinden de misafirlerimiz var burada. Samsunlu Cumhuriyetine sahip çıkıyor ve birlik, beraberlik örneği sergiliyor. Türkiye rahat olsun Samsun ayakta. Toplamda 4 bin kişi bugün burada.” dedi.

Yürüyüş; çeşitli illerimizden gelen halk oyunları ekiplerinin, Samsun Valiliği önünde kurulmuş olan platformda yaptıkları gösterilerinden sonra sona erdi.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak; katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.