Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 15-21 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Haftası açılışı ve çelenk koyma töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı önünde bugün saat 09:30'da başlayan törene; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz, Ghsim Şube müdürleri, ilçe müdürleri ve Gençlik merkezi müdürleri, kurum personelleri, izciler, ve öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anıtın önüne sporcular eşliğinde çelenk koyarak açılış konuşmasını yapan Karayılmaz; “Değerli mesai arkadaşlarım, sevgili gençler; 15-21 Mayıs Gençlik Haftası açılışı ve çelenk sunma törenimize hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle sözlerime ne yazık ki bugün ülkemizde Milli yas ilan edilen ve dün eli kanlı İsrail’in Kudüs'teki masum Filistin halkını hedef alan saldırılarının ardından şehit olan, Filistinli kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anarak başlıyorum.

Bugün burada Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'dan ayak basarak çıktığı, Büyük Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 98’nci yıl dönümünde gençler ile birlikte ulu önderimizin manevi huzurunda toplanarak çelenk sunmuş Gençlik Haftasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Şuan içerisinde bulunduğumuz buruk dönemde vatanımıza milletimize ve siz gençlere hayırlı olmasını diliyorum dedi.