19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Bir Adım Yeter 1919 Çocuk ve Gençlik Konseri düzenlendi.

Mayıs ayı içerisinde; 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kutlamaları ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı organizasyonları kapsamında düzenlenen etkinlikler; Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ortaklaşa hazırlandı.

Bu kapsamda; “Bir Adım Yeter 1919 Çocuk ve Gençlik Korosu” tarafından Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda konser verildi. Konserde; 60 okuldan, 1919 öğrenci, hep bir ağızdan 10 marş seslendirdi. Coşkulu bir kalabalığın yer aldığı 1919 kişilik korodan oluşan konserde, katılımcılara keyif dolu anlar yaşatıldı. 1919 kişilik koroya, İl Jandarma Komutanlığı Sahra Sıhhiye ve Eğitim Merkez Komutanlığı Askeri Bandosu eşlik etti.
 
Programda konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz; “Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arası, Gençlik Haftası olarak kutlanmakta. Bugün de, bu haftanın ilk gününü sizlerle birlikte kutluyoruz. Mükemmel bir ortam. Yıl boyunca hazırlanan bu sunum, rekor denemeyle buluştu. Bu faaliyetin Gençlik Haftası' nda olması daha da anlam kazandırdı. Bu hafta değişik ve farklı bir hafta. Ayrıca Anneler Günü ve Engelliler Haftası'nı da içerisinde barındırıyor. 1919’un Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarihin simgesi olması nedeniyle, 1919 öğrencimiz tarafından bu etkinlik gerçekleştirildi. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak katılan herkese teşekkür ederiz.