Ümit Milli ve Samsun TOHM Judocularımız, Tunus’ da gerçekleştirilen Afrika Kupası müsabakalarından üstün başarıyla ayrıldılar.

İki yıl süresince, Avrupa’ da başarılı sonuçlar elde eden judocularımız; 21 Nisan 2018 tarihinde, Tunus’ da yapılan Afrika Kupası’ karşılaşmalarında, toplam sekiz sikletin beşinde final oynayarak, üç birincilik, iki ikincilik, beş üçüncülükle, toplam on madalya elde ederek başarılarına başarı eklediler.

Son derece çekişmeli müsabakalar neticesinde başarılı sonuçlar elde eden judocularımız kilolarına göre şöyle;

50 kg Muhammet Demirel (ikincilik), Emirhan Karahan (üçüncülük)
55 kg Berat Bahadır (ikincilik), Abdulaziz Kara (üçüncülük)
60 kg Salih Yıldız (birincilik)
66 kg Umalt Demirel (üçüncülük)
81 kg Ahmet Burak Çuhadar (birincilik)
90 kg Fatih Enes Acet (üçüncülük)
+90 kg Ömer Kemal Aydın (birincilik), Çağrı Doğan (üçüncülük)

Samsun TOHM Judo sporcularımızla entegreasyonu sağlanan Judo Ümit Milli Takımımız; Teknik Direktör Sebahattin Zayimoğlu ve antrenörlerimiz Furkan Othan, Erkut Şahin, Erdal Doğan ve Dilgam Aliyev eşliğinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, 2017 yılında yakalanan yükseliş ivmesini 2018 yılında Afrika Kıtası’ na da taşıdı. 11 sporcu ile katılım gösterilen Afrika Ümitler Kupası müsabakalarında; 10 sporcumuz madalyaya ulaşırken, 1 sporcumuz yedinci olma başarısı göstermiştir. Bu memnuniyet verici sonuçlar, judo branşında geleceğin olimpik kadrosunun inşa edildiğinin en önemli göstergesidir.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak başarılarından dolayı Ümit Milli Judo Takımımızı ve Samsun TOHM Judocularımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.