Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve  Dağcılık Federasyonu'nun da katkılarıyla hayata geçirilen ‘’Zirvede Bende Varım’’ Spor tırmanış projesi iki yıldır Samsun’da tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Canik Atatürk Spor Salonu içerisine yaptırılan ülkemizde sayılı bulunan Tırmanma Duvarında proje kapsamında antrenmanlarına devam eden sporcular öncelikle tırmanma sporu ile tanışıp bu yolda ilerleyerek elit sporcu olabilmek için mücadele veriyorlar.
Büyük bir sporcu kitlesine ulaşan projenin meyvelerini de vermeye başlaması ülkemizde henüz fazla bilinmeyen Spor Tırmanış branşı adına çok büyük bir ivmelenme olduğunun göstergesi oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 24-25 Mart 2018 tarihleri arasında Romanya'da düzenlenecek 14 Yaş altı Boulder Balkan Yarışması'na katılacak sporcularını belirlemek amacıyla Ankara Üniversitesi Tırmanış Duvarı'nda yapılan Milli Takım Seçme mücadelesinde, Zirvede Bende Varım projesi kapsamında Spor Tırmanışı branşı ile tanışan, 10 yaş kategorisinde Selma Cemrehan AZBAY ve 09 yaş kategorisinde Ceylin KARAKAY kategorilerinde birincilik elde ederek milli takıma seçilmişlerdir.

Zirvede Bende Varım projesinin gururu olan minik sporcularımız 24-25 Mart tarihlerinde Romanya'da Yapılacak Balkan Şampiyonası'nda Ayyıldız altında ülkemizi temsil edeceklerdir.

Milli takıma seçilerek büyük bir başarıya imza atan minik sporcularımız başarılarını İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz ile paylaştılar.

İl Müdürümüz Karayılmaz; sporcular ile tek tek sohbet ederek, Romanya'da Yapılacak Balkan Şampiyonası'nda başarılarının devamını diledi.

Sohbetin ardından Karayılmaz; sporcuları çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.