İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy, il müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında iki kurumun ortaklaşa yürüttüğü projeler ve gelecek dönemlerde hayata geçirilecek projeler üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen projeler hakkında, konuşan Karayılmaz; ‘İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte birçok başarılı projeler hayata geçirdik ve yeni projeleri uygulamaya koymak için il Milli Eğitim Müdür Yrd. Erdal bey ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Şuana kadar bütün projelerimiz iki kurumun koordinasyonu ve yoğun çalışmaları ile devam ediyor.

Bugüne dek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa birçok başarılı proje hayata geçirdik, bunların başında ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi gelmektedir. Proje kapsamında binlerce çocuğumuz temel yüzme eğitimi alarak, hem öğrenim hem de spor hayatlarına devam ediyorlar. Samsun’da uygulamaya sokulan bu proje, ülkemizde örnek gösterilerek birçok ilde uygulamaya sokuldu. ‘ dedi.

Öte yandan “Zirvede Bende Varım” projesiyle Aile ve Sosyal Politikalar bünyesindeki öğrencilerimizin de içerisinde bulunduğu 2000’nin üzerinde öğrenci Spor Tırmanış branşı ile tanışarak müsabakalara katılma yolunda büyük aşama kat etti.

Bir diğer önemli projemiz olan ‘Sağlıklı Nesiller Mutlu Gelecekler’, Baruthane Orta Okulunun öncülüğünde devam etmektedir. Proje kapsamında öğrencilerimiz hem sportif hem de sanatsal faaliyetlerde yeteneklerini geliştirme imkanı buluyorlar. Bu projemizin yelpazesini genişleterek, 17 ilçemizde belirlenecek pilot okullar üzerinden yürütülmesi düşünülmektedir.

Yeni projeler kapsamında uygulamaya sokacağımız projemiz ise ‘7 Bölge 7 Toy’da Türk’üm’ projesi kapsamında Orta Asya’dan Anadolu’ya gelerek burasını yurt edinen Türk boylarımızı yeni nesillere öğreterek, onları Ataları konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen projeler olarak uygulamaya konulması planlanmaktadır.