Samsunspor’un 20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği elim kazanın yıldönümü nedeniyle Piazza Alışveriş Merkezi'nde ‘Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur’ projesi etkinliği düzenlendi.
 
Samsun Maarif Hareketi kapsamında değerler eğitimi çalışmasıyla Samsunspor sevgisi ve marka değerini öğrenciler arasında yaygınlaştırmak amacıyla, okul müdürlerinin hazırladığı proje, 18 Ocak 2018 Perşembe günü saat 15.30’da Piazza Alışveriş Merkezi’nde Samsun halkı ile buluştu.
 
Etkinlik için Piazza Alışveriş Merkezi'nin her katına yerleştirilen 1000 öğrenci sırasıyla gösterilerini sunarak, ‘Kırmızı Beyaz En Büyük Samsun’ ‘Kırmızı Beyaz Sevdamız Samsun’ tezahüratlarını yaptı. 
 
Programda, 29 sene önce 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor’un geçirdiği elim tafik kazasında yaralan kaptan Emin Kar bir konuşma yaparak, duygularını aktardı.
 
29 sene önce elim trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunsporlu beş futbolcumuzu rahmetle yad eden Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, “Samsunspor dışarıda anıldığı zaman herkes bu kazayı hatırlıyorlar ama Samsunsporlular hiç unutmuyorlar. Gerçekten gördük ki; Samsunspor Samsunumuzun ortak paydası. Acılarımız, iyi günlerimiz bizi birbirimize bağlayan ortak değerler. Bu genç kardeşlerimiz hayatlarının baharında belki de Samsun’a büyük bir müjdeyle dönecekken, Malatya deplasmanına giderken hayatlarını kaybettiler. Allah onlara rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. O günlerden kalan Emin Bey kardeşimize Allah acil şifalar versin. Bundan sonraki hayatlarında Allah yaralılarımıza iyi ve sağlıklı günler nasip eylesin.” dedi.
 
Futbolcularımızın o günlerde gösterdiği gayreti unutmamak gerektiğini dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu Maarif Hareketi içerisindeki bu programı takdirle karşılıyorum. Gençlerimizin Samsunspor sevdasıyla büyümeleri, onların gerçekten bir Samsunlu olma yolunda önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu şehrin çocukları Samsunsporlu diyoruz. O yönüyle bugün buraya gelen sevgili gençleri tebrik ediyorum. Takımlarına sahip çıkıyorlar. Tabii ki Samsunsporlu olmak hep başarıları alkışlayarak olmayacak. Zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Küme de düşebilir, yenilebilir ama takım tutmak, taraftar olmak her zaman o takımın yanında olmakla ölçülür.” şeklinde konuştu.
 
Samsunspor’un son zamanlarda ciddi bir sınavdan geçtiğini ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Ekonomik sıkıntılar var. Biz Valilik olarak bir kampanya başlattık. Özellikle Samsunspor taraftarlarına teşekkür ediyorum. Büyük destek verdiler ve büyük bir beraberlik havası oluştu ama maalesef hala amacımıza ulaşamadık. İstenilen parayı toparlayamadık. Tahtanın açılması ve yeni transferler yapmamız lazım. Aksi takdirde ikinci yarıda bizi zor günler bekliyor. Ama hala ümitler tükenmiş değil." dedi. 
 
Sayın Valimiz iş adamlarına seslenerek," Özellikle imkanı olan işadamlarına sesleniyorum. Lütfen kağıt toplayan Kibar Amca’yı örnek alın. O elinden gelen her şeyi verdi. İmkanı olup da vermeyen ve seyreden arkadaşlara sesleniyorum; bugün Samsunpor’un kara günü, aynen kazada olduğu gibi. Lütfen Samsunsporumuza el atalım. İnşallah Samsunsporumuzu ihtişamlı günlerine tekrar geri getirelim.”dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak beyin konuşmalarının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz; 'Öncelikle Sayın Valim, değerli Belediye Başkanım, Kulüp yöneticileri, futbolcular, değerli öğrenciler ve veliler hepiniz bu anlamlı organizasyona hoş geldiniz. Ben aslen Zonguldaklıyım, ve  29 sene önce elim trafik kazasında hayatını kaybeden Zonguldaklı futbolcumuz Muzaffer Badalıoğlu'nun mezarında her sene anma töreni yapıyoruz ve duygulanıyoruz. Ama görüyorum ki Samsun halkı bu kara günü unutmayıp bu acıyı yüreklerinde yaşıyor. "20 Ocak dünyada kimse için bir anlam ifade etmeyebilir. Ama başta Samsunsporlular olmak üzere Türk futbol tarihi sevenleri için tarihin en acı günlerinden birisidir.Ben bu çok değerli vefa örneğini gösteren sizlerle gurur duyuyorum ve bu anlamlı organizasyona emek veren herkesi kutluyor, Samsunsporlu futbol şehitlerimizi rahmetle anıyorum' dedi.
 
Programa ayrıca, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, personeller, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, Samsunspor teknik ekip ve futbolcular, Samsunspor taraftarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.