Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Oku, Anla, Yaşa" projesi kapsamında bugün Canik İnönü Ortaokulu öğrencileri, okul müdürü ve velileri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz’ı makamında ziyaret ederek kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, Türkçeyi düzgün kullanmak ve sınav başarılarını artırmaya yardımcı olmak amacıyla Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Oku, Anla, Yaşa Projesi" kitap okuma etkinliğinde, İl Müdür Ahmet Güral Karayılmaz öğrenciler ile birlikte sohbet edip kitap okudu.

Ziyaret sırasında İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz’ı makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu da proje kapsamında öğrenciler ile birlikte kitap okudu. 

"Oku, Anla, Yaşa" kitap okuma etkinliği kapsamında öğrenciler ile birlikte kitap okuyan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu; Böyle bir etkinlikle karşılandığı için memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kitap okuma alışkanlığının toplumumuzda her kesime yaygınlaştırılması için İl Müdürlüğümüz olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Karayılmaz; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü böyle anlamlı bir projeyi Samsun’a kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Umuyorum ki burada bulunan bütün değerli öğrencilerimiz bu örnek proje ile tüm Türkiye’ye örnek olup eğitimlerinde, kişisel davranışların da ve sosyal alanlarda daha başarılı olacağına inanıyorum. Buraya kadar gelen tüm öğrencilerimizi, okul müdürlerimizi, velilerimizi ve projeye emek veren herkese tekrardan teşekkür ediyorum' dedi.