Dün açılışı gerçekleştirilen 'Çocuk Evlerinden Golfe, Golften Olimpiyatlara' sosyal sorumluluk projesine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet AĞAOĞLU, proje kapsamında yapılan çalışmaları incelemek üzere bugün Samsun’ a geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü' nde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Golf Federasyonu iş birliğinde başlatılan "Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" projesi hakkında bilgi alan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet AĞAOĞLU;”Samsun başlatılan atılan "Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" projesinin sadece çocuklar değil, bizim açımızdan da önemli bir sınav ve fırsat. Spor federasyonlarının ve devletin öncelikli görevlerinden biri çocukları geleceğe hazırlamaktır.” diye konuştu ve sözlerine şöyle devam etti:

"Biz çocuklarımızdan hemen Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz. Tabii ki nihai hedef bu. Bir şampiyon yetiştirirken bunu bin sporcu arasında seçebiliyoruz. Geriye kalan 999 kişinin de bir şekilde yine sporun içinde kalması ve sporla birlikte sosyal ve eğitim yaşantısının şekil bulması gerekli. Sporun aslında nihai hedefi belki bu değil ama en önemli kazançlarından birisi budur. Golfe baktığınız zaman, Amerika'daki devlet üniversitelerinin antrenörlerinin, gençleri ve özellikle 18 yaş altı şampiyonlarını çok yoğun şekilde takip ederek golfçü avına geldiklerini görüyoruz. Üniversitelerin golf takımlarında yer aldılar. Nihai hedef şampiyonluk ama gençlerimizin iyi bir eğitim alması bakımından baktığımız zaman özellikle golf, basketbol, tenis ve benzeri sporlar bu konuda anahtar rolü oynamaktadır. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin özellikle gelişmiş ülkelerde, iş adamlarının yüzde 90'ı çok iyi şekilde golf oynuyor. İş, eğitim, siyaset hayatında çok önemli bir faktör. Onun için bu çocuk evlerinde kalan çocuklarımız için bu eğitimin çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki bu proje diğer illerimize de örnek olur."

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet AĞAOĞLU konuşmadan sonra il müdürümüz Ahmet Güral KARAYILMAZ ile birlikte 9-12 yaş grubundaki çocukların golf eğitimini izledi.