Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Samsun Golf Kulübü tarafından hayata geçirilen, Türkiye Golf Federasyonu ve Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen 'Çocuk Evlerinden Golfe, Golften Olimpiyatlara' sosyal sorumluluk projesinin açılışı gerçekleştirildi. 

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası’nda devlet koruması altında olan 70 çocuğa ‘Sevgi Evlerinden Golfe, Golften Olimpiyatlara’ projesinin Samsun’da dezavantajlı en büyük grubun, devlet koruması altında bulunan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuklar olduğu düşünülerek, boş zamanları değerlendireceği proje hayata geçirildi. 

İlk olarak sevgi evlerindeki çocukları kapsayacak olan projede 70 çocuğa golf eğitimi verilecek. Sporcu adayı olarak eğitim alacaklar. Yetenekli olanlar ise golf sporuna kazandırılacak. 

Projenin açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz yaptığı konuşmada; ''Değerli mesai arkadaşlarım, Golf Kulübümüzün değerli temsilcileri, sevgili çocuklar ve değerli basın mensubu arkadaşlarım sizleri saygı ile selamlıyorum. Bugün yine Samsun'da ülkemize öncülük edebilecek bir projenin açılışı ile birlikteyiz. Bir sevdamız var gençlik spor ailesi olarak, ülkemizde ki bütün yaş gurubundaki insanlara sağlıklı bir şekilde spor yaptırmak ve onları geleceğe hazırlamak. Ancak tek başına Gençlik ve Spor Bakanlığının değil, topyekün bir çalışma gerektiğini ifade etmekteyiz. Bugün de Aile ve Sosyal Politikal İl Müdürlüğü ile yaptığımız, Büyükşehir belediyemizin, Türkiye Golf Federasyonunun da desteklediği güzel bir projenin açılışında birlikteyiz. Çocuklarımızın serbest zamanlarını değerlendirmeleri için elimizden gelen tüm gayreti çalışma arkadaşlarım ile birlikte yürütmekteyiz. Kimisi diyor ki golf zengin sporudur, herkes oynayamaz. Ama biz samsunda gördük ki her kesimden insan gelip burada spor yapıyor ve bundan sonrada yapıyor olacak. Bu bizim için Samsun için gerçekten çok özelinde güzel bir paylaşım. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza ve Golf Kulübü Başkanımıza teşekkür ediyorum golf kulübünün kapılarını vatandaşlarımıza açtıkları için. Spor bir insanın eğitimine en büyük katkıyı vermektedir. Birlikte yoğrulduğu zaman ikisini bir arada başarabilen çocuklarımız çok daha farklı mecralarda kendilerini ifade etme yeteneğine sahip oluyorlar. Bu anlamda birçok kurumla proje yaptığımız gibi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz de, kendileri ile çok güzel istişare ederek bu projeleri birlikte hayata geçiriyoruz. Birazdan başlama vuruşuyla yapacağımız projemizde inşallah çocuklarımız burada güzel vakit geçirecekler. Bu proje kapsamında belki elit sporcu olma noktasına adım atacaklar, belki de serbest zamanlarını değerlendirecekler. Bunu ilerideki performansları gösterecek. Ben burada öncelikle Samsun'a böyle güzel bir tesis kazandırdığı için eski bakanımız Akif Çağatay Kılıç beye ve bizlerden desteklerinizi esirgemeyen
Gençlik ve Spor Bakanımız Aşkın Osman Bak beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Tesisin kapılarını bizlere açtıkları için Büyükşehir Belediyemize ve Golf Kulübüne, Şube ve İlçe Müdürlerimize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum ve bu projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından il müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz’ın başlama vuruşu açılışı gerçekleştirilen proje de çocuklar antrenörlerin nezaretinde golf eğitimi almaya başladılar.