3 Aralık Dünya Engelliler günü olması dolayısıyla, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, Engelli İl Spor Merkezi tarafından program düzenlendi.

Piazza AVM'de düzenlenen programa, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Kurum Şube Müdürleri, engelli çocuklar, aileleri, kurum personelleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını hatırlatarak konuşmasına başlayan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz; bu anlamlı gün olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günümüzde sizler ile istedik ki bir farkındalık oluşturup böylesi güzel bir mekanda toplanalım. Bize bu imkanları sunan başta Sayın Valimiz Osman Kaymak'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve kutluyorum. Engelli olmak bir tercih değildir. Benim ailemde engelli yok. Bu değil ki engelli vatandaşlarımız ile vakit geçirmeyelim. Değerlerimiz onlar bizim. Bundan on beş yıl öncesine kadar evlerinde kapalı kalan ailelerin dışarıya dahi çıkıp bir başkasına temas ettiremediği gençlerimiz, bugün yaşamın her alanda aramızdalar.Birazdan göreceksiniz kimisi kültürel etkinlikler ile, kimisi de sportif etkinlikler ile kendilerini burada ifade edecekler. Bizden tek bir beklentileri var sadece bir gün değil, her gün onlara aynı ilgiyi, sevgiyi ve  şefkatin gösterilmesidir. Bu duygu ve düşünceler ile emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum dedi.

Etkinlikler sonunda engelli sporculara hediyeler dağıtıldı.